RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Getty / All Over Press

- Gunnarsson-saken er bedrageri

Sist oppdatert:
UEFA-presidenten uttalte seg om den norske overgangsskandalen.

ULLEVÅL (Nettavisen): Veigar Pall Gunnarssons overgang mellom Stabæk og Vålerenga har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Bæringene solgte spissen til osloklubben for en million kroner i sommer.

Samtidig ble klubbene også enige om at Vålerenga skal betale fire millioner kroner for en opsjon på 16 år gamle Herman Stengel.

Ville redusere krav
Samtlige eksperter som har uttalt seg om dette, konkluderer med at Stengel-avtalen ble inngått fordi Stabæk i praksis krevde fem millioner kroner for Gunnarsson, men ville organisere overgangen på denne måten for å redusere Nancys utbytte av sitt krav på 50 prosent av overgangssummen.

Senere har det også kommet fram at Stabæk-duoen Ingebrigt Steen Jensen og Inge André Olsen hadde økonomikse interesser i de to akutelle spillerne gjennom selskapet Spiller AS. Olsen var med å forhandle fram avtalen med Vålerenga.

- Er bedrageri
Mye har pekt mot at overgangssagaen er et bevisst bedrageri fra Stabæks side. Det mener også UEFA-president Michel Platini. Franskmannen er for tiden i Norge for å overvære cupfinalen og uttalte seg så vidt om saken til pressen.

- Ja, jeg tror det er bedrageri. Men i denne saken må vi vente å se hva FIFA sier. Det er FIFA som er ansvarlig for å undersøke hva som har skjedd, sier Platini.

- Jeg vet veldig lite om denne saken. Jeg har så vidt snakket med den norske fotballpresidenten, Yngve Hallen, om det, men kjenner ikke detaljene. Men utifra det jeg vet, så virker dette som bedrageri, sier franskmannen.

Uvanlig sak
Platini skrøt videre av det norske fotballforbundet, som hadde avdekket saken. Selv om det vel bør nevnes at saken først ble avslørt av norsk presse, nærmere bestemt TV 2.

- Jeg vil gratulere det norske fotballforbundet som har avdekket dette. Det er ikke ofte vi opplever at forbund går inn og hjelper utenlandske klubber på denne måten, sier han.

- Det eneste lignende tilfellet jeg har hørt om skjedde i Sør-Amerika for ganske lenge siden. Hva utfallet av den saken ble? Det vet jeg ikke, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere