RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

- Guttene gjorde en fantastisk jobb

Sist oppdatert:
Men det var lite å gjøre med Cobo opp steinbratte Angliru.

Team Sky hadde lederen og andreplassen i sammendraget før den femtende etappen i Vuelta a España.

Men så var det denne bakken da, Alto de l’Angliru, med nesten 24 prosents stigning på det meste. Den som nesten blir for bratt for bilene og motorsyklistene.

Juan Jose Cobo derimot virket ikke til å merke stigningen der han fløy opp bakken i ensom majestet.

Sto nesten stille
Lengre bak slet Bradley Wiggins og Christopher Froome så det holdt med å komme seg oppover, og noen ganger sto de nesten stille. Ved siden av dem falt motorsyklene en etter en.

Cobo kjørte for fort for Sky-duoen, og vant etappen. Bak kjørte Froome fra sin kaptein, men det holdt ikke. Spanjolen overtok ledertrøyen.

Les mer om etappen her!

Froome beholdt sin andreplass, 20 sekunder bak. Wiggins falt ned til tredjeplass, 46 sekunder bak. Selv om det ikke lenger er en rød trøye i Sky-leiren, er sportsdirektør Steven de Jongh greit fornøyd.

- Fantastisk jobb
- Du kan se at våre gutter tok tid på nesten alle sammenlagtutfordrerne, men uheldigvis var Cobo litt for sterk og fikk mye tid på Brad og Chris, sier nederlenderen til lagets hjemmeside og legger til:

- Vi er fortsatt nummer to og tre sammenlagt, og guttene gjorde en fantastisk jobb. Vi kan være skikkelig stolte av deres innsats fordi den siste bakken var utrolig bratt – til og med bilene slet med den.

20 sekunder er ikke mye i et ritt som Vuelta a España. Det deles for eksempel ut 20 bonussekunder til vinneren på en etappe, mens andreplassen får 12 sekunder og tredjeplassen 8 sekunder. Men det blir langt fra lett å ta trøyen fra Cobo.

Tar det dag for dag
Spanjolen har blitt sterkere og sterkere utover rittet, og nå er de verste fjelletappene i tillegg over. Faktisk gjenstår det kun én etappe med målgang på toppen av en bakke. Det er den 17. etappen og der må Sky finne på noe. På de andre kuperte etappene er det langt mellom siste bakke og mål.

- Nå skal vi ta det dag for dag. Kanskje vil det oppstå muligheter som vi vil gjøre vårt beste for å ta vare på. Andre- og tredjeplass i sammendraget er også noe det er viktig å forsvare, så det kommer til å bli en spennende siste uke.

Nå venter en velfortjent hviledag for rytterne i Vuelta a España, før de starter opp igjen med en flat etappe tirsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere