RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: EPA/Scanpix

- Gutter, jeg kommer til å score

Sist oppdatert:
Ingen verdens ting tydet på at Petr Sykora skulle holde ord. Før pucken lå i nettet.

DETROIT-PITTSBURGH 3-4: Ekspertene i Nord-Amerika har snakket om hvor svak stortalentet Jevgenij Malkin har vært for Pittsburgh Penguins i finaleserien mot Detroit Red Wings i NHL.

Ingen har snakket om rekkekameraten Petr Sykora. Kanskje ikke så rart, med tanke på at han har vært helt usynlig. Bokstavelig talt umulig å få øye på i de fire første kampene.

Sjanseløs Osgood
Kvart på sju tirsdag morgen, norsk tid, dukket han opp i den femte kampen. Mens Pittsburgh ble nærmest rundspilt og lå under 31-58 i skudd. I et overtallsspill midtveis i sjette periode skjøt Sykora pucken i mål, helt oppe i vinkelen, over skulderen til sjanseløse Chris Osgood.

Akkurat som han lovte lagkameratene etter andre overtidsperiode.

- Jeg sa noe dumt. «Gutter, jeg kommer til å score», forteller Sykora til TSN.ca.

Det var hans første mål i finaleserien mot Detroit, som nå forlenges til en sjette kamp natt til torsdag i Pittsburgh. Sykora hadde faktisk ikke engang en assist før han ble matchvinner og spolerte Detroits Stanley Cup-fest.

- Jeg har slitt fælt de siste kampene. Ingen marginer, ingen skudd på mål. Det var deilig å få et seiersmål som dette og holde oss i live, konstaterte tsjekkeren.

Detroit leder fortsatt
Detroit Red Wings er nemlig bare én seier fra å vinne Stanley Cup. I finaleserien, som spilles best av sju kamper, leder Red Wings nå 3-2 i kamper.

Den viktigste årsaken til at Pittsburgh Penguins fortsatt har en sjanse til å stikke av med ishockeysportens mest ettertraktede trofé, er imidlertid ikke Petr Sykora.

Han heter Marc-Andre Fleury.

Pittsburghs unge og urutinerte målvakt reddet 55 av 58 skudd. Flere av disse skuddene var store målsjanser - en håndfull til og med av den enorme sorten.

- Dette var utvilsomt den viktigste seieren i hans karriere, sa Pittsburghs trener Michel Therrien, som for lengst har advart journalister mot alle klisjeene som nødvendigvis må komme fra trenermunn i slike situasjoner.

Rotet bort 2-0
Pittsburgh ledet faktisk 2-0, etter mål av Marian Hossa og Adam Hall, men rotet det til for seg selv da Darren Helm reduserte til 1-2 i andre periode.

Pavel Datsyuk utlignet til 2-2 i tredje periode, mens Detroit styrte kampen fullstendig, og Brian Rafalski scoret det mange trodde var seiersmålet i NHL-sluttspillet 2008 da han satte inn 3-2 midtveis i tredje periode.

Pinginene fra Pennsylvania er muligens unge, muligens urutinerte, men de gir seg sannelig ikke uten kamp. Maxime Talbot pirket inn utligningsmålet bare 35 sekunder før full tid i tredje periode.

Og drøyt 50 minutter effektiv spilletid senere avgjorde altså Petr Sykora.

Gå til sportsforsiden!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere