RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Hadde blitt 21-årsgrense

(Scanpix/Reuters)
Sist oppdatert:
Petter Northugs tanker egner seg ikke for alle.

LIBEREC (Nettavisen): Han lovet gull. Og leverte varer. To år etter det fatale fallet i Sapporo, kunne Petter Northug endelig krysse mållinja som verdensmester.

- En enorm lettelse. Jeg har hatt mareritt om Sapporo i to år, innrømmer en overlykkelig 23-åring etter den store triumfen.

Les alt om ski-VM i Nettavisens vintersportsmagasin!

Northug-klassiker
Søndagens 30 km fellesstart med skibytte ble rett og slett akkurat slik Petter Northug hadde drømt om. Han gikk kontrollert på klassiskdelen, og hang som en klegg på skøytedelen.

Da han nøyaktig en time ut i løpet la seg helt i tet, var det den endelige bekreftelsen. Petter Northug hadde dagen. Fem minutter senere rykket Anders Södergren, og bare Giorgio di Centa, Alexander Legkov og Northug ble med.

Feltet var sprengt, gullet servert – og resten er historie. Northug satte inn sitt støt allerede en kilometer før mål, og så seg aldri tilbake.

En Northug-klassiker – til glede for nye seere.

- Blitt mer voksen
Underveis var det tydeligvis ingen mangel på energi. Men noen energisk feiring ble det ikke da Northug gikk i mål som verdensmester. Ingen fakter og ingen verbale kraftsalver ble servert.

- Jeg mener helt klart Petter er blitt mer voksen, er landslagstrener Morten Aa Djupviks forklaring.

Sannheten er nok en litt annen. Følelsene tok rett og slett overhånd. For andre gang i sitt liv gråt Petter Northug etter et skirenn. Forrige gang var etter fallet på tremila i Sapporo.

- Det ble litt overveldende. Nå har jeg liksom klart å ta tilbake tittelen jeg mistet. Det er det største jeg har gjort som skiløper. Og jeg vet ikke om det har nådd fram helt til planeten ennå. Det synker nok ikke inn før jeg står på seierspallen og hører «Ja, vi elsker», og når jeg kommer på hotellrommet i kveld.

21-årsgrense
Til pressekonferansen hadde Northug imidlertid fått tørket tårene og fått tilbake munn og mæle. Da satt også de sedvanlige replikkene løst.

- Det var ikke nødvendig å si at dette var barneskirenn. Alle så jo det, smiler han.

Og på spørsmål om hva som rører seg i hodet hans underveis i et løp, svarer han følgende:

- Det hadde vært artig å ha en tankeleser som la ut det jeg tenkte direkte på TV underveis i løpet. Da hadde det nok blitt 21-årsgrense ...

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere