*Nettavisen* Sport.

- Hadde blitt lei meg

Foto: (FOTO: AFP/SCANPIX)

Bjørn Einar Romøren var nok ekstra glad for at Norge vant lagkonkurransen.

16.02.08 19:13

Landslaget har, med seieren, fått en flott oppladning til VM i skiflyging som tar til på torsdag. Bjørn Einar Romøren, Anders Bardal, Tom Hilde og Anders Jacobsen utgjorde kvartetten som knuste Finland med 17 poeng.

Men Norge kunne vunnet med langt større margin dersom Bjørn Einar Romøren hadde maktet å holde seg stående i sitt andrehopp. Romøren landet på 145 meter, men klarte ikke å holde balansen nede på sletta. På grunn av fallet tapte Norge 21 poeng.

- Jeg hadde blitt veldig lei meg hvis vi ikke hadde vunnet i dag når jeg setter meg på ratataen igjen, sier Bjørn Einar Romøren til nettstedet skijumping.no.

For Finland, som jaget bakfra, klarte ikke å utnytte fordelen. Differansen mellom de to lagene var på drøye sytten poeng da Janna Ahonen og Anders Jacobsen skulle avgjøre konkurransen.

Ahonen hoppet 136 meter, det samme gjorde Jacobsen, og dermed kunne de fire guttene juble for seieren, og en meget sterk maktdemonstrasjon foran VM i skiflyging. Der har landslagstrener Mika Kojonkoski nærmest bestilt gull i lagkonkurransen.

Kojonkoski var også full av godord om hopperne bare dager før verdensmesterskapet tar til.

- Det er sjelden jeg har sett så god hopping i alle hoppene i en lagkonkurranse, mente landslagstreneren.

Her får du flere saker fra Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag