- Hadde blitt sur, jeg også

Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Fansen tilgir Strømsgodset-stjernen, men er skeptisk til hans «rare» kontrakt.

22.02.13 17:14

Stefan Johansens langvarige kontraktsforhandlinger med Strømsgodset kom endelig til sin ende, da midtbanespilleren denne uka signerte en ett års forlengelse av kontrakten.

Da hadde det likevel gått så lang tid og blitt spekulert så mye at supporterne var lei av hele situasjonen.

- Vi ønsker ikke en spiller som ikke vil være her, sa leder i GodsetUnionen Marius Paulsen Andreassen til Drammens Tidende for et par uker siden.

Les også: Han skaper bråk i Strømsgodset

- Jeg forstår at det er mye følelser rundt slike ting. Hadde jeg vært supporter, hadde jeg nok blitt misfornøyd med det selv. Prosessen tok kanskje for lang tid, sier Stefan Johansen til Nettavisen.

Johansen, som har en av Tippeligaens beste pasningsføtter, er glad det løste seg til slutt.

- Jeg er veldig fornøyd med ny kontrakt. Jeg føler jeg fortsatt har mye å bevise i Tippeligaen, og jeg har ambisjoner om å komme meg ut. Jeg blir motivert av å se det som skjer med Anders (Konradsen, solgt til Rennes, red. anm.) nå. Det var mitt eget ønske at det bare ble ett år til. Jeg er 22 år, og jeg ønsker meg til utlandet. Jeg tror to år til i denne klubben kan være bra, sier Johansen.

Da Nettavisen prater med GodsetUnionens leder etter at det har blitt klart at Johansen har signert for ytterligere én sesong, innrømmer han at han har blandede følelser rundt det hele, men understreker at han er fornøyd med utfallet.

Klokt valg
- Det var jo en stor storm rundt hele situasjonen, og det har vært mye frem og tilbake. På et tidspunkt var jeg veldig skuffa, og enda mindre fornøyd med hvordan dette har tatt oppmerksomhet i sesongoppkjøringen. Når alt kommer til alt er jeg likevel veldig glad for at han ble, sier Andreassen til Nettavisen.

Han var krass i uttalelsene da kontraktsbråket sto på som verst, men er klar på at han «tilgir» Johansen.

- Jeg skal ikke snakke for alle supporterne, men hos meg blir han tilgitt. Jeg kommer til å applaudere når han er tilbake på banen, bedyrer supporterlederen.

Stefan Johansen ble først og fremst koblet hyppig til Rosenborg, men også danske FC Nordsjælland skal ha vært svært interessert i Vardø-guttens tjenester.

Marius Paulsen Andreassen mener Johansen har gjort et klokt valg ved å bli på Marienlyst.

- Min oppfatning er at han kommer til å få en langt større nøkkelrolle i Godset enn hva han ville fått i Trondheim. Han var nok ganske usikker på hva han ville selv, men har nok hatt agenter og rådgivere rundt seg som har anbefalt Rosenborg som det beste for ham, forteller Andreassen, som tror en slik overgang kunne blitt en reprise på Fredrik Winsnes' klubbskifte noen år tilbake.

- Fredrik hadde noen veldig gode år her i Drammen, og gikk nok til Rosenborg i den tro at han skulle bli mer sentral enn han ble. Jeg tror Stefan Johansen kunne blitt som Fredrik Winsnes om han hadde dratt dit.

Rar kontrakt
Selv om lederen i GodsetUnionen er fornøyd med at Johansen satte navnetrekket sitt på en ny kontrakt, stusser han over lengden på kontrakten. Spesielt om man sammenligner med hva spilleren ifølge ulike kilder skal ha krevd i lønn.

- Jeg synes det er en rar kontraktslengde, men forstår jo hvorfor det ble slik. Det jeg stiller meg mer undrende til, er hva vi trolig har måttet punge ut i lønn for å holde på ham.

- Det har vært snakk om at han avslo et bud på 1,3 millioner kroner i årslønn, og hvis han har fått et enda mer lukrativt tilbud enn dette, vil han i så fall være langt over lønnstoppen i klubben, sier Andreassen, som i så fall er spent på hva lagkameratene vil mene.

- Er det én ting fotballspillere prater om, er det lønna si. Det er vanskelig å si hva spillergruppa mener i denne saken, men det som er klart er at andre vil kreve mer dersom de ser at én får så mye. Jeg forventer at klubben ikke har satt seg i den situsasjonen, og at de ikke har sprengt lønnsstrukturen for å beholde en spiller som vi vet forlater oss om kort tid, avslutter Andreassen.

Selv ser Stefan Johansen fram til sesongstart med glede og er spent på om Godset klarer å bygge på fjorårets andreplass.

- Jeg har høye forventninger til sesongen. Vi har et godt lag og har hentet inn nye spillere. Kanskje har folk fått opp øynene for klubben nå, sier Johansen til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Stefan Johansen

Mest lest på Sport

Annonsebilag