- Hadde dømt utspill selv uten linser på

Foto: PA Photos/Scanpix

Kenny Dalglish var ikke så imponert over dommerteamet i søndagens Merseyside-derby.

17.01.11 08:31

LIVERPOOL - EVERTON 2-2:

Det ble svært dramatisk da Liverpool og Everton barket sammen til Merseyside-derby på Anfield søndag.

Liverpool åpnet best og ledet til pause, men kort tid inn i andre omgang slo Everton tilbake etter en corner. Et hjørnespark som for øvrig aldri skulle vært dømt.

Og like etter skjedde det som nok vil være en av de mest omdiskuterte situasjonene rundt om i England søndag kveld. Everton tok ledelsen etter en flott scoring av Jermaine Beckford, men mens gjestene jublet lå Martin Kelly på bakken med det som kunne se ut som en hodeskade. Forsvarsspilleren var involvert i en hodeduell med Victor Anichebe rett i forkant av Evertons andre scoring.

Liverpool-spillerne var selvfølgelig rasende og mente dommer Phil Dowd burde ha blåst, og slik sett forhindret at Everton tok ledelsen. På den andre siden var den unge backen raskt på beina igjen etter at ballen hadde gått i mål, og slik sett var det muligens ikke så alvorlig som det først så ut som.

Omdiskutert blant klubbenes fans vil nok denne situasjonen uansett bli.

- Burde vært frispark
Dermed måtte også Liverpool-manager Kenny Dalglish for tredje gang på tre kamper rusle inn i garderoben uten seier etter Liverpool-comebacket.

- Jeg synes vi var litt uheldige, og burde ha fått et par ekstra mål i løpet av andre omgang, sier skotten til Sky Sports.

- Og så etter fem minutter av andre omgang ligger vi under. Ved den første scoringen skulle det vært utspill fra mål, ikke corner. Selv uten kontaktlinser på skulle jeg dømt utspill. Men vi skal uansett være i stand til å forsvare oss bedre på corneren. Ved den andre scoringen skulle kelly hatt frispark, sier manageren.

Den tidligere stjernespilleren var likevel ikke misfornøyd med ett poeng mot erkerivalen.

- Jeg synes vi får se at litt av troen blant spillerne er på vei tilbake nå, og det er veldig bra for oss. Spillerne har mer å gå på og er bedre enn det de viser for øyeblikket, forteller skotten

Meireles sitt første mål
Omtrent 10 sekunder av første omgang var spilt på Anfield da Fernando Torres fikk avsluttet.

Skuddet gikk rett på Everton-keeper Tim Howard, men det ble raskt tydelig at det var en meget opplagt spanjol som hadde tatt turen ut på gressmatta søndag. Det virket tidvis som om Liverpool hadde fått en ny spiller på topp. Den slappe holdningen var borte, og superspissen strålte.

Og etter 19 minutters spill viste han igjen prov på akkurat dette. Spissen rev seg løs fra Sylvain Distin, vendte inn i banen, og snurret bort Jonny Heitinga. Avslutningen fra skrått hold var både hard og velplassert, men dessverre for hjemmelaget gikk ballen i stolpen og ut. Svært nære 1-0.

Og Liverpool fortsatte å kjøre kampen. Manager Kenny Dalglish hadde igjen valgt å kjøre Glen Johnson ute på venstreback, mens unggutten Martin Kelly befant seg ute på høyresiden. Inne på midtbanen hadde Jay Spearing fått sjansen fra start i Steven Gerrards fravær. Og det så ut til å virke.

Johnson – som tidvis har vært meget svak defensivt for Liverpool denne sesongen – viste etter 29 minutter at hans fremste kvaliteter ligger i den offensive delen av spillet. Backen fikk ballen ute på kanten og la inn foran mål. Det presise innlegget traff hodet til Dirk Kuyt.

Headingen ble imidlertid stoppet av Tim Howard, og på returen banket Kuyt til igjen. Nok en gang ble det retur fra Evertons sisteskanse. Denne gangen havnet ballen ute hos Raul Meireles, som hamret vertene i tet.

Hjemmelaget fikk også flere gode sjanser til å påvirke resultatet ytterligere før pause, men verken Fernando Torres eller Maxi Rodrigues tok godt nok vare på muligheten de fikk servert av Everton.

Gjestene på sin side hadde ikke all verden å by på i løpet av de første 45 minuttene søndag, og bortsett fra noen farlige dødballer, og en og annen halvsjanse, var det rolig for José Manuel Reina.

Everton snudde tidlig
En glimrende første omgang av vertene, men det skulle ikke gå lenge av andre omgang før hjemmepublikum kom ned på jorden igjen. For å være eksakt gikk det rundt ett minutt.

Mikel Arteta svingte en corner inn foran mål, og Martin Skrtel slapp sin markering inne i feltet. Ballen havnet på hodet til Sylvain Distin, som uten store problemer kunne heade inn utligningen. Det skal nevnes at Everton aldri skulle hatt hjørnesparket i forkant av målet.

Og få minutter senere skulle vondt bli verre for hjemmelaget. I det 52. minutt fikk Leon Osman ballen etter en tvilsom duell der Liverpools Kelly altså ble liggende nede med en hodeskade.

Everton-spillerne fikk imidlertid ikke med seg dette - og kunne uansett ikke sett det - og Osman vartet i stedet opp en glimrende tofotsfinte som sendte både innbytter Sotiris Kyrgiakos og Martin Skrtel ut i kiosken på Anfield, før han ga videre til Jermaine Beckford. Den tidligere Leeds-spissen holdt sin oppasser unna, og plasserte inn ledermålet.

Spørsmålet er imidlertid om dommer Phil Dowd burde blåst umiddelbart da han så Kelly lå nede etter duellen i forkant. Da Everton var ferdig med å juble hadde backen i hvert fall kommet seg på beina.

Målet ble uansett godkjent, og dermed måtte Liverpool sette i gang jakten på en utligning. Og den skulle komme etter 68 minutter, da Maxi Rodrigues ble lagt i bakken inne i feltet av Everton-keeper Tim Howard. Phil Dowd pekte omsider på krittmerket og fra 11 meter var Dirk Kuyt sikker. Liverpool var tilbake i kampen med drøye 20 minutter igjen.

Jakten på vinnermålet var imidlertid forgjeves, og da dommeren blåste av fire minutter på overtid sto det fortsatt 2-2.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Premier League

Mest lest på Sport

Annonsebilag