*Nettavisen* Sport.

- Hadde en helt annen glød

Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix

Martin Strandfeldt mener Stavanger fant nøkkelen til å slå Frisk.

27.01.13 23:40

STAVANGER OILERS - FRISK ASKER 5-2:

Etter flere mindre gode kamper og to tap mot Sune Bergmanns Frisk Asker denne sesongen, viste Stavanger Oilers søndag endelig at de kan sette tigrene fra Asker skikkelig på plass.

Allerede etter 25 sekunder lå den første pucken i buret bak Frisks målvakt.

Målscorer var Norges landslagsback Juha Kaunismäki. Svenske Martin Strandfeldt scoret hele tre nye mål i andre periode. Luke Salazar og Thomas Valkvæ Olsen reduserte mellom Strandfeldts fulltreffere.

Svensken mener Oilers hadde god kontroll på kampen, tross at askerbøringene har kjempet ned laget hans flere ganger tidligere i sesongen. I klubbenes

forrige møte i romjulen var Stavanger-trener Petter Thoresen i harnisk over slett innsats fra sitt mannskap.

- Vi hadde god kontroll i dag, men slipper fortsatt til for mange sjanser. Vi sliter litt i midtsonen og mister tidvis litt grepet på kampen, sier Strandfeldt til Nettavisen.

- Respekt for Frisk
Tremålsscoreren mener innsatsen Oilers la ned denne gangen var langt sterkere enn i forrige møte.

- Vi har stor respekt for Frisk. De har et helt annet lag denne sesongen enn de har hatt i de tre foregående årene. Men i dag hadde vi en helt annen glød, påpeker mannen som er oppe i 57 målpoeng etter søndagens kamp.

Det plasserer han som nummer tre på statistikken etter rekkekamerat Christian Dahl-Andersen (66) og Vålerengas Justin Donati (59).

Sjekk statistikken her (ekstern lenke)

Strandfeldt mener Oilers' har flere ting å jobbe med dersom de skal ha håp om å gjenskape fjorårsesongen, der det ble triumf både i serien og NM-sluttspillet.

Svensken er inne i sin fjerde sesong på norsk ishockeybaner og vet hva som kreves for å henge med i toppen. Per nå ligger siddisene à poeng med tabelleder Vålerenga.

Reiste seg etter VIF-smell
Begge lag har 82 poeng, men osloklubben har vunnet flest innbyrdes møter, senest da Stavanger ble sendt hjem fra Jordal Amfi med 1-5 i bagasjen i forrige serierunde.

Sjekk stillingen i Getligaen her (ekstern lenke)

- Vi må skjerpe oss før sluttspillet. Kampen i dag lignet på mange måter på den mot Vålerenga. Vi spilte bra i to perioder, men slet også da med at vi ga bort pucken for lett i midtsonen. Forsvarsspillet er alltid viktigst, men samtidig må vi også bli bedre i power play, sier Strandfeldt til Nettavisen.

Mathias Trettenes scoret Oilers' siste mål søndag og fastsatte resultatet til 5-2.

Status quo
Vålerenga vant med samme sifre hjemme mot Stjernen. Nykommer Ryan O'Marra sto for to av målene til Espen Shampo Knutsens mannskap.

Stjernen utlignet to ganger, men VIF rykket ifra med tre mål på rundt ni minutter i sluttperioden.

Tabelltreer Lørenskog hadde ingen problemer mot sisteplasserte Tønsberg i Vestfold. Romerikingene vant 6-0.

Martin Laumann Ylven scoret både det første og det siste målet for Lørenskog.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.