RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Hadde fått sparken uansett

(SCANPIX)
Sist oppdatert:
Stavanger Oilers-trener Gunnar Johansson hadde fått sparken selv om klubben hadde slått Comet torsdag.

Fredag fikk Oilers-trenerne Gunnar Johansson og Mikael Näslund sparken i Stavanger.

- Basert på den sportslige utviklingen hittil i sesongen har Oilers funnet det nødvendig å foreta et trenerskifte, heter det i pressemeldingen.

George Kingston overtar som midlertidig trener.

- Måtte ha et godt alternativ
Siddisene gikk offensivt ut før sesongen, og gjorde det klart at ambisjonen dette året var å vinne sluttspillet. Så langt har laget likevel gått fra skuffelse til skuffelse, og den foreløpig siste nedturen kom torsdag kveld da Comet vant 3-2 i Stavanger.

Det betyr at det gulljagende laget kun står med fire seirer, to uavgjorte og sju tap så langt. Det betyr 6. plass av ti lag, men det er kun ett poeng ned til nest sisteplassen.

- Dette er en prosess som har foregått over litt tid. Dette er ikke en evaluering som er gjort på to timer etter kampen mot Comet. Dette hadde skjedd uansett om vi hadde slått Comet, sier Stavangers sportssjef, Pål Higson, til Nettavisen.

- Men det var viktig å finne en god løsning slik at vi hadde et godt alternativ når vi gjorde en endring. Det har vi nå med George Kingston, fortsetter han.

Trenerteamet eller spillerne visste ingenting da de var på isen mot Comet.

- Ingen mistillit fra spillerne
Ifølge Higson vil klubben ikke stresse i jakten på en ny trener. Nå handler det om å finne rett mann til å gjøre Stavanger til det topplaget de ønsket å være.

- Har spillerne uttrykt mistillit til trenerne?

- Nei. Det er alltid noen som er misfornøyd med at de spiller for lite eller på feil plass, men ingen i spillergruppa har hevdet mistillit overfor trenerne overfor oss.

- Kostbart å kvitte seg med Gunnar og Mikael?

- Det koster selvsagt litt. De har jo kontrakter som vi har forpliktelser til. Men vi kom til at kostnaden med å fortsette å spille hockey som vi har gjort var større.

Gunnar Johansson hadde toårskontrakt, mens assistent Mikael Näslund hadde ett år igjen.

- Hva bør skje nå?

- Håpet er selvsagt at vi fra nå av fremstår som det topplaget vi ønsker å være. Målsettingen vår har ikke endret seg, og vi har et håp om at vi har et spillermateriell og en organisasjon til å være blant Norges beste ishockeylag. Det håper vi å få se nå, sier han.

- Og det er lenge igjen av sesongen. Vi har kun spilt en fjerdedel, legger han til.

- Hvordan tok Gunnar Johansson det?

- Hva skal man si. Han tok det til etterretning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere