- Hadde gitt VM-plassen til Kurt

Foto: Kristoffer Robin Moslet (procycling.no)

Vuelta-klare Lars Petter Nordhaug gjør uttaket enklere for Steffen Kjærgaard.

11.08.10 12:59

KARL JOHAN (procycling.no): Lars Petter Nordhaug hadde selvsagt visst det en god stund allerede, men først tirsdag kveld valgte Team Sky å offentliggjøre den endelige troppen til Vuelta a España.

Der befinner Nordhaugs navn seg – og ikke Kurt Asle Arvesens.

- Det er et greit løp å kjøre såpass seint i sesongen. Det er min første proffsesong og det er greit å få testet kroppen litt i forkant. Nå har jeg kjørt både Polen rundt og Sveits rundt, og selv de rittene kjenner man godt, forteller Nordhaug til procycling.no.

Kurts drøm
I slutten av august kommer trolig VM-uttaket. Da procycling.no tok opp problemstillingen i forrige uke, svarte Kurt Asle Arvesen at han synes han fortjener sjansen på det norske VM-laget i Melbourne.

- De siste 6-7 årene er jeg den nordmannen som har vært framme i både OL og VM. Så lenge jeg kommer i noenlunde form, synes jeg at jeg fortjener den plassen, fortalte Arvesen som alt har øremerket to av plassene til Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen.

Spørsmålet er hvem som bør få den tredje og siste. Kurt – med sin erfaring – er det trygge valget, mens Lars Petter trolig fortjener den basert på sesongen hittil.

- Edvald, Thor og Kurt
Det kan imidlertid være at Lars Petter Nordhaug er med på å forenkle avgjørelsen. Han er helt ærlig om hva han selv hadde gjort, om han var sportssjef i Norges Cykleforbund.

- Sånn det er nå, bør sjansene mine være gode etter prestasjonene i Polen rundt. Men det er ikke sikkert jeg er like motivert for dette etter vueltaen. Det innebærer å sette seg rett på flyet til Australia etter tre ukers blodslit i Spania. I tillegg kommer ritt som Paris-Tours (10. oktober), Giro del Piemonte (14. oktober) og Giro di Lombardia (16. oktober) utover.

- Dersom laget skal tas ut før Spania rundt, hadde jeg tatt ut Edvald, Thor og Kurt - slik at han kan få forberede seg maksimalt fram mot VM, sier Nordhaug til procycling.no.

Tøffere enn antatt
procycling.no har snakket med flere australske sykkelproffer som forteller at VM-løypa er langt tøffere enn den ser ut ved første øyekast.

- Jeg tror det vil sitte igjen en mindre gruppe til slutt. Det kan være alt fra 5-6 seks ryttere og opp mot 30, forteller Brett Lancaster til procycling.no.

Det kan også tale til Arvesens fordel. Med sin kjørestyrke og enorme rutine har han utviklet en egen sans for å finne det rette tidspunktet å slå til på.

Likevel gjør svak form Sky-avslag foran både Tour de France og Vuelta a España, at 35-åringen ligger et godt stykke bak skjema om han skal utgjøre noen trussel for Cadel Evans, Samuel Sánchez, Philippe Gilbert, Damiano Cunego, Oscar Freire og de andre favorittene.

PS! Sportssjef Steffen Kjærgaard vil ventelig treffe sin avgjørelse i slutten av august. Vuelta a España starter 28. august. For Team Sky stiller: John-Lee Augustyn, Kjell Carlström, Juan Antonio Flecha, Simon Gerrans, Peter Kennaugh, Thomas Löfkvist, Lars-Petter Nordhaug, Ian Stannard og Ben Swift.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.