Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Hadde han vært på landslaget, hadde han fått gå

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Anders Aukland gir sin støtte til Chris André Jespersen og oppfordrer til debatt.

Chris André Jespersen gikk et strålende renn og vant den klassiske 15 kilometeren på Beitostølen i helgen.

Likevel ble han ikke funnet god nok til en plass i den norske troppen som reiser til Gällivare for å delta i verdenscupåpningen kommende helg.

Det har fått både hovedpersonen selv og Petter Northug til å reagere.

- Jeg synes det er tåpelig at de tar ut løpere jeg slo, sa en svært skuffet Chris Jespersen til Nettavisen mandag.

- Vanskelig og kjedelig
Anders Aukland kjenner seg igjen i 29-åringens situasjon og mener det bør diskuteres hvor stor fordel de utøverne som er en del av landslaget skal ha.

- Det er gjerne slik at de som er på landslaget får sjansen gang på gang. Det bør diskuteres hvor stor den fordelen skal være. Det er jo også sånn at de på landslaget skal ha litt ro på seg og få muligheten til å satse langsiktig, sier Aukland til Nettavisen.

Aukland er klar på at han hadde tatt ut Jespersen til verdenscupåpningen dersom han bestemte, men det hjelper fint lite når han ikke er landslagssjef.

- Det er en fortvilet situasjon når han har kniven på strupen, presterer og likevel ikke blir tatt ut. Det er vanskelig og veldig kjedelig for Chris. Jeg mener at han burde vært tatt ut, men det er ikke jeg som bestemmer.

Aukland var i samme situasjon
40-åringen er imidlertid fullt klar over at det er alt annet enn lett å ta ut en tropp når det er så mange gode utøvere å velge mellom.

- Det er veldig synd for Chris at han ikke får gå, men det er også veldig vanskelig å ta ut et lag. Hadde han vært på landslaget, hadde han gått i Gällivare. Det er det ingen tvil om, det er en selvfølge.

Og Aukland vet hva han snakker om. Han var nemlig selv i omtrent samme situasjon for noen år tilbake.

- Han er i omtrent den samme situasjonen som jeg og Jens Arne Svartedal var for fire-fem år siden. Spesielt Jens Arne opplevde at det var veldig vanskelig å få sjansen på landslaget da vi gikk på privatlag.

- Det er min erfaring fra den gangen, og det har blitt lettere for løpere på andre lag nå. Den gangen var Team Xtra Personell nesten i en konflikt med forbundet. Det er annerledes nå, med mange lag og flere gode løpere utenfor landslaget.

Uttaket til Gällivare:

Kvinner: Therese Johaug (Nansen), Marthe Kristoffersen (Varden), Kristin Størmer Steira (Forsøk), Vibeke Skofterud (Slitu), Heidi Weng (BUL), Astrid Uhrenholdt Jacobsen (Heming), Ingvild Flugstad Østberg (Gjøvik), Ragnhild Haga (Heming), Marit Bjørgen (Rognes), Martine Ek Hagen (BUL).

Menn: Anders Gløersen (Rustad), Petter Northug jr. (Strindheim), Martin Johnsrud Sundby (Røa), Sjur Røthe (Voss), Petter Eliassen (Byåsen), Finn Hågen Krogh (Tverrelvdalen), John Kristian Dahl (Strindheim), Eldar Rønning (Skogn, stafett).

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!