*Nettavisen* Sport.

- Hadde ikke noen sjanse

Foto: Heiko Junge (Scanpix)

Lukas Bauer viste ingen nåde i monsterbakken - og parkerte Petter Northug i kampen om Tour de Ski-tittelen.

10.01.10 17:46

Det holdt ikke helt inn. Petter Northug ble parkert av Lukas Bauer på lørdagens etappe, og søndag skulle han duellere med samme mann opp den tøffeste etappen av de alle.

Tsjekkiske Bauer har gjort lite av seg i Tour de Ski i år, men kom for fullt på lørdag. Søndag skulle han nok en gang vise Northug ryggen, og med det sikre seg sin andre sammenlagtseier i touren.

- Helt rå
For selv om Northug gikk ut åtte sekunder før Bauer på jaktstarten, tok det ikke lang tid før Bauer var forbi nordmannen og dro. Men da monsterbakken virkelig startet etter 7 kilometer hadde ikke Northug noen mulighet mot den råsterke tsjekkeren.

- Lukas har vært helt rå de siste to dagene. Det er bare å ta av seg hatten, sier Petter Northug til NRK.

- Det er klart det er litt surt. Ingen grunn til å være skuffet over en andreplass, for Bauer er i en klasse for seg i dag. Han er helt overlegen, sier landslagstrener Morten Aa Djupvik til NRK.

Økte luken fort
Da bakken virkelig startet satte Bauer opp tempoet og på kort tid var han over ti sekunder foran Northug.

- Jeg følte meg pigg i bunn av bakken. Men Lukas gikk fantastisk fort, og det holdt ikke til å bli med han opp i dag, sier Northug.

Resten av bakken ble vi nemlig vitne til en imponerende forestilling av tsjekkeren. Avstanden til Northug økte hele veien, men likevel klarte Northug å motivere seg for å komme seg opp. For selv om Bauer parkerte nordmannen i bunnen av bakken, var det langt fra noe dårlig løp Northug leverte.

- Det er ikke noe dårlig løp av Petter. Han går godt i forhold til de bak, i dag er det bare det at Lukas Bauer er for sterk, sier Djupvik.

For heller ikke forfølgerne lenger bak hadde mulighet til å holde Bauers tempo, og dermed var tsjekkeren i en klasse for seg.

For Northug ble nok sisteetappen en skuffelse, til tross for en imponerende innsats i touren totalt sett. Andreplassen sammenlagt sikret han seg i alle fall, for andre året på rad.

Vi kommer tilbake med mer fra vår mann i Cavalese.

Vi fulgte utviklingen her:
16.09: Bauer går over mål, Northug nærmer seg og Dario Cologna kjører på for tredjeplassen.
16.03: Bauer har funnet rytmen, Northug jobber godt, men har ikke sjans til å ta inn noe på Bauer. Nå er det 28 prosent stigning i bakken!
15.54: Bauer stikker fra Northug. Nordmannen sliter med å følge. 13,6 sekunder har Bauer fått.
15.52: Northug ligger tett i ryggen på Bauer, men tsjekkeren kjører skikkelig tempo. 6,6 kilometer er gått.
15.47: Bauer og Northug er i gang med bakken, og har gått omtrent 5 av de ti kilometerne av dagens løype. Bauer går hardt og forfølgerne taper tid.
15.45: Northug og Bauer nærmer seg bakken, etter en runde på stadion. Forfølgerne tar ikke inn mye på de første 2,7 kilometerne. Tord Asle Gjerdalen har startet løpet bra og lukter på en plassering i topp 10.
15.36: Da er Cologna, Teichmann og et par svensker også i gang.
15.35: Petter er i gang, Bauer kommer rett bak!
15.25: Petter Northug går ut åtte sekunder foran Lukas Bauer. Alt tyder på at det blir en kamp mellom disse to. Axel Teichmann og Dario Cologna går ut på plassene bak, men begge har over halvannet minutt å ta inn på Northug.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.