- Hadde ikke opplevd det som mobbing

Foto: Anders Skjerdingstad (Nettavisen)

Marit Bjørgen er overrasket over det siste Northug-oppstyret.

19.05.10 06:50

Det er sjelden rolig rundt Petter Northug, og i forrige uke smalt det igjen. Sportssjef Åge Skinstad ba Northug forklare seg i plenum foran alle de andre landslagsløperne etter å ha spilt fotballkamp for Mosvik samtidig som han hadde meldt forfall til en landslagssamling på grunn av sykdom.

Han måtte også svare for rykter om at han var observert på Mallorca mens han altså lå i senga hjemme i Meråker.

- For meg var dette en rå og brutal måte å straffe Petter på. Jeg tror heller ikke noen andre av oss hadde fått denne behandlingen, sa Martin Johnsrud Sundby til TV 2.

Hjelmeset: - Mobbing
- Vi liker jo innimellom å sammenligne oss med arbeidslivet og der tror jeg en slik behandling kalles mobbing, sa Odd-Bjørn Hjelmeset, som riktig nok ikke var på møtet.

Northug skal ha blitt så irritert at han vurderer å trekke seg fra landslaget. Hele landslagsledelsen skal denne uken ha et møte med Team Northug for å rydde opp.

Norges beste kvinnelige langrennsløper, Marit Bjørgen, legger ikke skjul på at hun er overrasket over hele saken.

- Det er vanskelig for meg å si hva Petter føler. Men jeg hadde ikke opplevd det som skjedde som mobbing, sier Bjørgen til Nettavisen.

- Hadde vært glad
Hun mener tvert imot Åge Skinstad forsøkte å gjøre Northug en tjeneste.

- Jeg opplevde det som om Åge var på Petter sin side. Det hadde vært noen rykter, og Åge ville ha fram at det ikke var noe i det, sier Bjørgen.

- Hvordan ville du ha reagert i tilsvarende situasjon?

- Hvis det hadde gått usanne rykter om meg, hadde jeg vært glad for å få sjansen til å forklare sannheten. Såpass takhøyde må det være, sier Bjørgen – som for øvrig ikke var blant dem som hadde hørt ryktene om Northugs påståtte Mallorca-eventyr.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.