RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Hadde ikke skjedd i Norge

(AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Thor Hushovd mener Contador-utnevnelse sier mye om spansk kultur.

I forrige uke ble dopingmistenkte Alberto Contador utnevnt som æresborger i hjembyen Pinto. Det synes Thor Hushovd er merkelig:

- Å gjøre det mens en dopingsak pågår, det er spesielt. Det tror jeg, og håper, ikke ville skjedd i Norge, sier Hushovd til TV2 Sporten.

- Det hadde ikke skjedd i Grimstad?

- Nei, jeg tror ikke det, svarer verdensmesteren.

Massiv støtte i Spania
Contador har de siste ukene mottatt massiv støtte i hjemlandet. Miguel Indurain er blant dem som håper dopingmistankene faller på sin egen urimelighet.

- Jeg fulgt med på alt som har skjedd i denne saken, og har full tillit til Alberto. Han har forklart hva som skjedd, og inntil det motsatte er bevist, har jeg ingen grunn til å tvile på ham, sier den spanske sykkelegenden til sport.es.

I forbindelse med lanseringen av sin nye bok har også Bjarne Riis gått ut med støtte til den mulige Saxo Bank/Sun Gard-profilen.

- Jeg tror Contador blir frikjent. Jeg tror han er uskyldig, og jeg er overbevist om at han er en ren rytter, fortalte Riis nylig i et intervju med politiken.dk.

- Han må ta sin straff
Hushovd tar ingen siden i forhold til skyldspørsmålet og er ikke ute etter å forhåndsdømme 27-åringen.

Han mener likevel at mobiliseringen i Spania viser litt av kulturforskjellen som eksisterer i noen av landene som ligger ved Middelhavet.

- Det forteller om en annen kultur. Han må behandles som alle andre, og hvis de finner ut at han har jukset, så skal han ta sin fulle straff. Og hvis det er to år, så må han ta den, sier Hushovd til TV2.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere