RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Gorm Kallestad/Scanpix

- Hadde kongeørner i magen

Sist oppdatert:
Aldri har Anette Sagen vært så nervøs som da hun skulle sette utfor i Holmenkollen på onsdag.

HOLMENKOLLEN (Nettavisen): 3. mars 2010 er ikke bare datoen da den nye Holmenkollen offisielt ble innviet av Norges beste hoppere.

Det er også datoen da Norge fikk sin nye hoppdronning.

For selv om Anette Sagen har vært i medienes rampelys tidligere, er det lite som kan måles opp mot det 25-åringen fra Nordland gjennomgikk før og etter sitt hopp i Holmenkollen onsdag kveld.

Hovedpersonen selv var imidlertid så nervøs som hun aldri hadde vært da hun satt på toppen av praktanlegget i Oslo.

- Kongeørner i magen
- Å si at jeg hadde sommerfugler i magen er vel en overdrivelse, det føltes mer som kongeørner, sier skihopperen etter innvielsen av Holmenkollen.

- Jeg pleier som regel å være nervøs når jeg hopper i en ny bakke, man har jo respekt for bakken. Men i dag var jeg ekstra nervøs. Det var mange som så på, og da skal man liksom gjøre det ekstra bra, sier Sagen til Nettavisen.

Som var greit fornøyd med egen innsats, etter å ha strukket seg til 106,5 meter i den nye bakken.

- Det var et helt ok hopp. Ikke noe makshopp, selvfølgelig, men det hadde jeg heller ikke forventet. Jeg gjorde det jeg kunne under forholdene, forklarer hun.

Men det var selvfølgelig ikke enkelthoppet til Anette Sagen som var grunnen til at hun bokstavelig talt ble jaget av et samlet pressekorps onsdag kveld.

- Fikk unnskyldning
Bjørn Einar Romørens treningshopp i anlegget kvelden før har fått svært mange til å reagere, ettersom Sagen ble stemt fram til å være den første til å hoppe i den nye hoppbakken i Holmenkollen.

Spørsmålet var om Vefsn-jenta, som er kjent for å ha et friskt temperament etter flere dueller med hoppledelsen for å få kvinnehopping med i verdensmesterskap og i de olympiske leker, ville si om Romørens «stunt».

Men ingenting kunne ta gleden fra Anette Sagen denne kvelden.

- Det har absolutt ikke lagt noen demper på noen ting, sier Sagen om Romørens prøvehopping.

- Det var planlagt at man skulle teste ut bakken, men jeg var ikke hjemme den dagen og kunne ikke gjøre det. Jeg syns det er morsomt at mannen med verdensrekorden har gjort bakken klar for meg, sier 25-åringen med et glimt i øyet.

Sagen forklarer at hun allerede har snakket med Bjørn Einar Romøren, som har beklaget det som skjedde.

- Han beklaget at det ble så mye oppstyr som det ble. Det skulle aldri bli sånn, så han beklaget det veldig, forteller hun.

Norges beste kvinnelige hopper gjennom tidene klarer ikke å være sint på Romøren for det som har skjedd.

- Det har vært en kjempeflott dag. Det har vært en bra åpning av Holmenkollen, og det er enda bedre at det har kommet så mye folk for å se på, sier Sagen.

- Ville hoppe mer
Som ble feiret av over 6000 tilskuere som hadde møtt fram i Holmenkollen, og som ga jenta det velkjente «Kollen-brølet» da hun fløy ned bakken til 106,5 meter.

Etter konkurransen, som for øvrig ble vunnet av Rune Velta etter et kjempehopp på 141 meter, ble innvielsen av bakken markert med fyrverkeri – mens en rørt Anette Sagen ble stående i sentrum av det hele, til massiv jubel fra publikum.

Jenta fikk nemlig ikke fred fra verken pressekorps eller publikum, som både sang og ropte til sin nye favoritthopper.

Det er bare én ting som mangler før kvelden er komplett for Sagen sin del:

- Jeg skulle ønske jeg kunne gå opp og ta ett hopp til, sier hun smilende til Nettavisen.

Det får hun garantert sjansen til senere, dersom man skal tro publikummet i Holmenkollen onsdag kveld.

Det norske folket har nemlig fått sin nye hoppdronning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere