*Nettavisen* Sport.

- Hadde overlevd på Kråmyra

Torgeir Bjarmann mener Aalesund kan takke én spesifikk faktor om de rykker ned fra årets eliteserie.

27.10.05 10:59

- Hadde Aalesund fortsatt spilt på Kråmyra, hadde de berget plassen for lenge siden, sier Torgeir Bjarmann til TV 2 Nettavisen.

16. april innviet oransjetrøyene sitt nye, flotte stadion med seriekamp mot Odd Grenland. Color Line stadion rommer 10.500 tilskuere. Den garantert slette kunstgressmatta innbyr til hurtig spill langs bakken. Og det er nettopp det Bjarmann mener de fleste andre enn hjemmelaget profitterer på.

- Alle som har sett Kråmyra om høsten, vet at der går det ikke an å spille fotball. For topplagene er det mye bedre å komme til kunstgresset på Color Line stadion, poengterer den tidligere Lillestrøm-spilleren, som nå er ekspertkommentator for NRK.

- Må evaluere
Aalesund-trener Ivar Morten Normark lar seg ikke provosere av påstanden. Tvert imot mener han Aalesunds prestasjoner på hjemmebane må evalueres nøye etter sesongen.

- Nå har vi slått både Rosenborg og Odd Grenland, som kanskje er de fremste eksponentene for hurtig spill langs bakken, på hjemmebane. Men Torgeir har nok akkurat som meg oppdaget at vi er det laget i eliteserien som har tatt færrest poeng på hjemmebane. Og det er vi ikke fornøyde med. Derfor må vi evaluere dette etter sesongen, sier Normark.

Og da snakker han ikke om å evaluere gresset, men måten Aalesund spiller fotball på.

- Flytter ikke tilbake
- Vi har prøvd å være bevisst på underlaget helt siden i oktober, vi. Og jeg synes vi har spilt mye bra fotball, også på hjemmebane. Men det betyr ikke at det ikke finnes bedre måter å gjøre det på.

Normark sammenlikner stadionflyttingen med å skifte bosted.

- Når man skal bytte hjem, tar det litt tid å venne seg til det nye.

Og en ting er hundre prosent sikkert:

- Vi flytter ikke tilbake til Kråmyra!

Lørdag spiller Aalesund skjebnekamp på Viking stadion. Bare seier er godt hvis eliteseriekontrakten skal berges.

- Vi er i kjempeform, garanterer en evig optimistisk Ivar Morten Normark.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.