RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Hadde ståltrua

Sist oppdatert:
Hoppkollega Bjørn Einar Romøren var overbevist om at Anders Jacobsen skulle vinne. Helt til han satt på bommen.

Romøren klarte ikke kvalifiseringen til det avsluttende rennet, men fulgte kameratene hopp for hopp på tv. Da Anders Jacobsen satt på bommen foran finalehoppet, spådde Romøren hopplengden, uten å ha noen tro på seier.

- Nå kommer han til å hoppe 142, sa jeg. Det er en ulykkeslengde for Anders, for han pleier på tryne på 142. Jeg var dritredd da han satt seg på bommen, sier Romøren til Nettavisen. Nå er han bare glad på kameratens vegne.

Veldig nervøs
Den meriterte hopperen er ikke i tvil om at det Anders Jacobsen har prestert i begynnelsen av det nye året er noe av det største en skihopper kan gjøre. Han mener at de fire konkurransene kommer så tett at presset på hopperne blir enormt.

Det var ikke vanskelig å se at Jacobsen var nervøs da han satt på bommen før siste hopp. Romøren tror likevel hoppukevinneren var svært fokusert der han satt.

- Jeg tror han tenkte på arbeidsoppgavene sine, hvordan han skulle gjennomføre hoppet. Det er sånn han er, så nøktern. Det var mye nerver i den gutten, men det er noe med nerver som utløser gode skihopp. Man må ha det for å kunne prestere, mener Romøren.

Var svart i blikket
Lagkamerat Roar Ljøkelsøy beskrev hvor nervøs Jacobsen var da han satt i bua før sistehoppet.

- Han skalv og var svart i blikket, uttalte Ljøkelsøy til NRK.

Da Jacobsen svevde ned ti 142 meter - og holdt seg elegant på beina - pustet Romøren lettet ut på vegne av hele den norske hoppsporten.

- Hadde det ikke vært for ham, hadde det stått dårlig til med norsk hoppsport. Vi bak Anders har rett og slett ikke vært gode nok, sier Romøren, før han raskt poengterer at han mente Tom Hilde gjorde en meget god prestasjon søndag, og at også Roar Ljøkelsøy viser fremgang.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere