*Nettavisen* Sport.

- Hadde unngått benbrudd med radio

KUN TIL BRUK PÅ PROCYCLING.NO Foto: Alberto Saiz (scanpix)

Arrangøren av Vuelta a Murcia mener Rubén Plaza ikke ville gått i bakken og brukket benet om rytterne kunne brukt radiokommunikasjon.

07.03.11 17:01

Vuelta a Murcia ble arrangert fra fredag til søndag i forrige uke og rittet ble dominert av Alberto Contador , som vant to av de tre etappene og den gule ledertrøya.

Det var dog ikke bare Contador som skapte overskrifter i Murcia. På vei ned fra Alto del Collado Bermejo jaget Rubén Plaza, Mauricio Soler (begge Team Movistar) og Mikel Landa (Euskaltel-Euskadi) Alberto Contador og kjørte derfor hva remmer og tøy kunne holde. Resultatet av dette måtte bli en velt.

LES MER:Gikk i bakken - brakk benet

Alle tre gikk i bakken og måtte bryte rittet. Verst gikk det utover Rubén Plaza, som brakk benet. Landa endte opp emd brukket krageben, mens Soler kom unna det hele med kuttskader i benet.

DISUKTER:Radio eller ikke?

Nå taler også arrangørsjef, Paco Guzmán, for gjeninnføring av radiokommunikasjon. Han mener ulykken kunne vært ungått.

- Vi mener at radiokommunikasjon skal tilbake i sykkelsporten. Jeg er sikker på at hvis Rubén Plaza, Mauricio Soler og Mikel Landa hadde visst hvordan de lå an så ville de tatt mindre risiko og holdt seg på beina, sier Guzmán.

LES OGSÅ:UCI: - Sikkerhet er høyeste prioritet

- Vi ønsker den sikkerhet som teknologien tilbyr, fortsetter spanjolen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag