RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Hadde vi vært gutter, hadde de avlyst

Foto: Heiko Junge / SCANPIX
Sist oppdatert:
Anette Sagen kaller VM-hopprennet i Midtsubakken latterlig.

HOLMENKOLLEN (Nettavisen): - Da de begynte å utsette og sende ned prøvehoppere, var jeg sikker på at de skulle avlyse rennet, sier Anette Sagen til Nettavisen etter fredagens VM-hopprenn i Kollen.

Det virket likevel som om juryen aldri vurderte å avlyse kvinnehopprennet, til tross for at det både var sterk vind og massivt med tåke opp i bakken. For de som sto nede på sletta og skulle følge rennet, var det umulig å se noe som helst. Rennet ble likevel presset gjennom.

- Jeg følger jo med på TV når gutta hopper verdenscup, og jeg har sett det blitt avlyst eller utsatt flere ganger, selv om det har vært penere vær enn det vi har her, forteller den norske hoppveteranen.

- Men juryen skulle på død og liv presse gjennom dette rennet, virket det som. Det er det jeg kaller for «urtrass». Hadde de valgt å utsatte rennet, ville alle fått en mye bedre opplevelse. Spesielt publikum. Den eneste grunnen til at jeg i det hele tatt ville sette utfor her, var at jeg hørte masse folk, sier hun.

- Helt latterlig
- Var det noe slik du hadde sett for deg da du våknet i dag morges?

- Nei, dette var så langt unna det jeg hadde sett for meg som det er mulig å komme, sier Sagen.

Under VM i Liberec for to år siden ble farten i bakken et stort tema under kvinnehoppingen. Også denne gangen ble det reagert sterkt på at juryen ikke valgte å sette opp farten i andre omgang.

- Det ble et helt latterlig renn. Juryen gjorde på ingen måte noen god jobb. Det er altfor dårlig fart når den som vinner hopper to ganger 97 meter. Vi burde hatt mer fart i Liberec og vi burde hatt mer fart her. Det er rett og slett feigt av juryen. Bakken har en hillsize på 106 meter, og da er det meningen at vi skal hoppe 106 meter. Når den beste hopper 97 meter så er det noe feil, tordner Anette Sagen.

- Det var helt bingolotto. Du aner ikke hva du får med så dårlig sikt, sier hun.

- Sammenlikner ikke Bjørgen og Northug
Den norske hopperen tror juryen ikke helt klarer å skille mellom gutter og jenter når det kommer til fart i bakken, og at kvinnehoppingen mister en god del underholdningsverdi på grunn av dette.

- Du sammenligner jo ikke tidene til Marit Bjørgen og Petter Northug i langrenn. Men jeg føler det er litt slik i hopp at de sammenligner oss med gutta. Vi får ikke lov til å hoppe langt med stor fart.

- Det er faktisk forskjeller mellom gutter og jenter i skihopping også, men det har de ikke forstått.

Foran årets sesong ble det innført et nytt system i skihopping som gir trekk eller tillegg i poengsummen ved basert på forholdene. Sagen mener dette systemet er et argument for at juryen uten problemer kunne skrudd opp farten i fredagens renn.

- Synd for dem, synd for oss
- De har fått dette fantastiske systemet, som de ikke bruker. Synd for dem, synd for oss og synd for publikum, sier Sagen.

- Hvorfor utnyttet de ikke mulighetene i systemet i dag?

- Det må du spørre juryen om, svarer Sagen.

Sagen ble nummer 22 i et renn der ingen av de norske hevdet seg nevneverdig. Line Jahr ble beste norske med en 10.-plass, mens Maren Lundby fulgte like bak på 11.-plass. Gyda Enger ble nummer 26.

- Skuffet over egen innsats?

Jeg er mest skuffet over måten rennet ble avviklet på. Men jeg er også skuffa over meg selv, men det har jeg vært før i vinter også, men da har det i det minste vært jevne fine forhold, sier Sagen.

- Det hadde absolutt ikke gjort noe om de utsatte rennet, også for min egen del, siden jeg ikke hadde noen god dag. Jeg liker ikke tåke, sier den norske hoppjenta.

Daniela Iraschko fra Østerrike vant foran Elena Runggaldier fra Italia og Coline Mattel fra Frankrike.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere