RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Marit Hommedal/Scanpix

- Håkon styrket ikke aksjene

Sist oppdatert:
Landslagsledelsen speidet på Håkon Opdal i Bergen, men ble skuffet over innsatsen.

BERGEN (Nettavisen): BRANN-STRØMSGODSET 1-1: Landslagskeeper Håkon Opdal tar selvkritikk på Strømsgodsets utligningsmål. Da han gikk ut i feltet mente han å ha kontroll på ballen som ble slått inn på frispark fra hans høyre side. Ballen endte i stedet i mål.

Se 1-1-målet her!

- Det var nok en trykkfeil som endte med baklengs. Han styrket nok ikke aksjene sine i dag. Jeg var på Stadion i Bergen og hadde håpet at han skulle stå en bedre kamp. Målet er vanskelig å bortforklare, sier assistenttrener på landslaget Ola By Rise til Nettavisen.

Les også:Opdals vonde vår

Konkluderer ikke
Hele seks uker før neste landskamp vil han ikke konkludere med verken det ene eller andre, men han antyder sterkt at Opdal er nødt til å skjerpe seg dersom han har et fortsatt ønske om å være førstekeeper.

Håkon Opdal selv er fullstendig klar over at han ikke fremsto som sikkerheten selv på 1-1-målet til østlendingene.

- Det hele så nok litt enkelt ut, jeg mente å ha kontroll på den ballen, men hadde det tydeligvis ikke likevel. Jeg tar kritikk for den, men slikt skjer, sier landslagskeeperen til Nettavisen.

Det siste halvåret har ikke bare vært enkelt for Branns sisteskanse og det er blitt flere keepertabber både for Brann og landslaget. Etter Montenegro-kampen varslet også landslagssjef Åge Hareide at Opdal måtte begynne å prestere bedre dersom han skulle keeperplassen. Han overbeviste imidlertid ikke på Strømsgodsets utligningsmål.

- De siste månedene har det nok vært flere feil enn det som er vanlig. Den beste måten å komme over slike situasjoner er å spille flere kamper. Som keeper ønsker man å fremstå som sikker, men noen ganger får man ikke gjort så mye med det som skjer, sier Opdal.

(- Psykisk tøft - les mer under bildet)

- Ikke en tabbe
I andre enden av målet sto Espen Johnsen en solid kamp. Gang på gang avverget han Brann-muligheter og bidro dermed sterkt til at drammenserne fikk røvet med seg ett poeng fra Bergen.

Thorstein Helstads straffemål var det eneste han ikke stoppet. Se 1-0-målet her!

Nettopp Espen Johnsen vet hvordan det er å være i Opdals sko.

- Sånn er det å stå i mål. Noen ganger går det ikke slik man håper på og det blir mye fokus på det fordi det er så synlig. Alle keepere slipper inn mål de ikke skulle gjort og det er bare å gjøre sitt beste neste gang, sier eks-landslagskeeperen til Nettavisen.

Han ønsker ikke å karakterisere Opdal-glippen som en keepertabbe, men det er mest fordi han ikke så situasjonen skikkelig.

- Fra der jeg stod virket det ikke som en tabbe, trøster Johnsen og legger til:

- Bergen er trolig den vanskeligste byen å være keeper. Det er psykisk tøft, spesielt nettopp fordi de har en historie for å skifte ut så mange. De har ødelagt noen keepere i denne byen, men Håkon er en god keeper og bergenserne skulle heller satt pris for de mange gode redningene han gjør.

- Så enkelt ut
Brann-trener Mons Ivar Mjelde legger ikke skjul på at han er irritert over baklengsmålet, men gir ikke hele skylden til landslagskeeperen.

- Det så noe enkelt ut, Håkon går ut og sier han har kontroll, men så gjør han det ikke likevel. Da burde han fått hjelp av noen andre. Jeg så ikke hvem som glippet på markeringen av Glenn Andersen, men det er slikt som skjer, sier Mjelde til Nettavisen.

Brann og Strømsgodset har nå begge fire poeng etter tre kamper.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere