RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

- Halvparten av utøverne er dopet

Sist oppdatert:
Norsk VM-deltaker forteller at det til og med ligger piller ute på banen.

Dopingskandalene har stått i kø i forkant av friidretts-VM i Moskva, og mange mistenker at mesterskapet gjennomføres med flere urene utøvere.

Treneren til den norske sjukjemperen Ida Marcussen, går så langt som å påstå at halvparten av konkurrentene jukser.

- Minst halvparten i sjukampen er dopet, sier Lukas Udelhoven, ifølge Fædrelandsvennen.

- Det er noen av sjukjemperne som hele tiden skjuler seg fra de andre. De har et eget legesystem, og en annen moral og grunnholdning. Da er det ingen problem å sette sprøyter, utdyper han.

- Fant piller på banen
Også Marcussen selv er overbevist om at hun konkurrerer mot dopede utøvere i VM.

- Når jeg ser hvor få det er som tenker naturlig trening - det vil si å ikke bruke medisin, men jobbe for å gjøre seg sterkere i stedet for å ta letteste utvei - så ville det ikke overraske meg om det er veldige mange som er dopet. Det ligger jo piller på banen. Du ser det overalt. Jeg tror det er inni systemet til en del nasjoner, sier Marcussen til Fædrelandsvennen.

Hun forteller videre at hun så sent som på trening samme dag fant piller på banen.

- Jeg vet ikke hvilke piller det var, og det kan ha vært Ibux, men det viser jo uansett hvor normalt det er, sa Våg-jenta på pressetreffet i Moskva fredag.

- Nei, det var ikke Ibux, fulgte trener Udelhoven oppgitt opp.

- Ødelegger for seg selv
Marcussen synes synd på dem som har blitt fanget av dopingen.

- Det er tragisk for dem som ødelegger for seg selv. Det er noen som har fratatt dem muligheten ved å gi dem medisin før de egentlig har hatt et valg, mener hun, og understreker at hun ikke lar det ødelegge sin egen motivasjon.

- Nei, for jeg er ikke med for å ta gull. Jeg vil se hvor langt jeg kan nå. Selvfølgelig kan du si at når medaljevinnere blir tatt, er det utrolig synd for dem like bak, men når de også er fulle av dop ... Jeg vil ikke ofre alt for å vinne medalje, sier 25-åringen.

Oppgitt over anklagene
Sportssjef i Norges Friidrettsforbund, Ronny Nilsen, er oppgitt over at Marcussen og hennes trener bringer dopingtemaet på banen mens mesterskapet pågår.

- De bør heller ha fokus på seg selv, og det de skal prestere og stole på at dopingkontrollørene gjør jobben, sier Nilsen, som tror 50 prosent er et altfor høyt tall.

- Jeg kjenner ikke til hvor mange sjukjempere som er tatt, men jeg tror ikke det er mange. Derfor tror jeg de skal være forsiktige med å gå ut så høyt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere