*Nettavisen* Sport.

- Han banket på døren min naken

Foto: Bongarts/Getty Images

Tysk fotball rystet av sexskandale.

24.02.10 18:51

Tysk fotball har de siste ukene blitt rystet av en sexskandale. Det er den tyske dommerstandens tidligere talsmann, Manfred Amerell, som er midtpunktet i den pikante affæren.

Nå snakker dommer Michael Kempter ut om skandalen. 27-åringen har anmeldt Amerell til det tyske fotballforbundet for sextrakassering. Den 62 år gamle talsmannen valgte å trekke seg fra sin posisjon så fort skandalen ble kjent i media, men forklarte dette med at han hadde problemer med helsen.

- Banket på naken
Kempter forklarer imidlertid at 62-åringen ved minst tre tilfeller har oppført seg upassende, og at tilnærmelsene som oftest har skjedd i bilen på vei til eller hjem igjen fra kamp.

- Først la han hånda på låret mitt, og lot den deretter vandre nedover buksene mine og mot skrittet. Da hånden gikk ned i buksene mine tenkte jeg: Hva gjør jeg nå? Jeg ville ikke, men han nektet å gi seg, sier dommeren til den tyske avisen Bild.

- Amerell kysset meg i ansiktet, men jeg vendte meg unna og ga klare signaler om at jeg ikke ville. Iblant banket han på døren til hotellrommet mitt naken. En gang åpnet jeg ikke, og da var han forbannet da vi spise frokost morgenen etter, forsetter han.

Hevder sin uskyld
Kempter rapporterte Amerell til forbundet allerede i desember. Han sier at han ikke har våget å gjøre det tidligere på grunn av frykt for å miste jobben. Nå har han imidlertid likevel valgt å stå fram, for å beskytte andre unge dommere fra sextrakasseringen.

Amerell har som nevnt trukket seg fra sin stilling, men har via sin advokat hevdet sin uskyld i beskyldningene.

- Jeg har aldri trakassert unge Bundesliga-dommere seksuelt. Jeg har heller aldri tvunget noen til å utføre seksuelle handlinger, sier Amerell via sin advokat i en kort uttalelse.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.