*Nettavisen* Sport.

- Han blir lagt merke til

Foto: Reuters

John Arne Riise mener det ikke finnes et bedre utstillingsvindu enn å spille bra mot England.

28.05.12 16:32

ULLEVAAL (Nettavisen): Norge tapte 0-1 mot England på Ullevaal lørdag, men gjorde langt fra noen dårlig kamp.

Markus Henriksen spilte fra start i sin syvende landskamp, og gjorde en god figur på Norges midtbane.

Etter kampen var han fornøyd med egen innsats.

- Det gikk veldig fint. Jeg var opptatt av å slippe ned skuldrene, for det går dårlig hvis man er nervøs. Det merket jeg da jeg debuterte mot Kroatia, for da var jeg utrolig nervøs. Da gikk det dårlig, så det gjelder å slippe ned skuldrene og vise at man kan bidra, sier Henriksen til Nettavisen.

- Får se hva som skjer
Det var mange agenter og speidere til stede på Ullevaal lørdag kveld, og flere av dem skal ha vært der for å studere RBK-talentet nærmere. Celtic har bekreftet at de ønsker Henriksen, men de er trolig ikke alene om akkurat det.

- Det tenker jeg ikke så mye på. Jeg er i Rosenborg og trives med det, så får vi se hva som skjer, sier Henriksen.

- Du takket nei til Brügge tidligere i år, og følte du ikke var klar for profflivet. Er du mer klar nå?

- Det får vi vente og se, sier han og smiler lurt.

- Tror du utviklingen din kan ha godt av å ta et steg videre?

- Det har jeg ikke rukket å tenke så mye på, vi får se hva som skjer når overgangsvinduet åpner igjen, sier han.

- Kan fort spille i utlandet
Morten Gamst Pedersen sier følgende når Nettavisen spør om han har noen råd til Markus Henriksen.

- Selvfølgelig, det er jo høyere nivå i utlandet, men det der må han kjenne litt etter selv. Men fortsetter han i den stimen her, kan det fort skje at han spiller i utlandet, sier Gamst Pedersen til Nettavisen.

Det tror John Arne Riise også.

- Det finnes ikke bedre utstillingsvindu enn å spille bra mot England, så vi får se. Det var mye agenter og mye presse her, så han blir lagt merke til, sier Riise til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Reuters

- Kjempeartig
Selv ville altså ikke Markus Henriksen si for mye om sine tanker rundt et eventuelt proffliv. Men han synes det ga mersmak å spille mot stjernespillerne på England.

- Det var fantastisk. Det er spillere jeg har fulgt med på helt siden jeg var liten, så det var kjempeartig. Jeg har sett Gerrard mye på TV, så det var ekstra artig, sier Henriksen.

Men han fikk ikke byttet til seg en drakt etter kampslutt.

- Jeg ble byttet ut på slutten, og da klarte jeg ikke å lure til meg en drakt. Jeg måtte klare meg med min egen. Men jeg spurte heller ikke, så jeg er godt fornøyd med min egen, sier Henriksen og ler.

Han startet kampen mot England som én av to indreløpere, og henviste dermed Christian Grindheim til benken. Han vil ikke tolke dette som at han ligger an til å spille indreløper når VM-kvaliken starter.

- Det er opp til meg selv. Man må gjøre det godt i Tippeligaen og prestere på landslaget når man får sjansen. Det er bare å peise på, sier Henriksen.

- Skuffet
Rosenborg-spilleren synes Norge hadde fortjent bedre mot rustne engelskmenn i lørdagens kamp.

- Jeg synes vi var hakket hvassere enn dem, og synes vi fortjente uavgjort. Man ser at de er solide, og de la seg bakpå da de fikk et tidlig mål. Da hadde de relativt god kontroll, men vi hadde en del sjanser som vi kan sette. Vi er egentlig litt skuffet, hele gjengen, og det er det ikke ofte man er når man møter lag som England, sier han.

Han forteller også at han la merke til at England-spillerne ble sure og grinete etter hvert som Norge tok over spillet.

- Jeg tror de ble litt frustrerte, og de ble slitne, for vi trillet ballen ganske fort en periode der. Men vi klarer ikke å skape det helt farlige, til syvende og sist. England er solide, og vet hva de skal gjøre for å forsvare ledelsen, avslutter Henriksen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.