RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Han blir VM-konge

(AP/SCANPIX)
Men mentorens spådom preller av på Magnus Moan.

25 år er Magnus Moan blitt. Og endelig har trønderen etablert seg på de virkelig store høyder i kombinert.

Søndag tok han sin sjette verdenscupseier for sesongen. Likevel har «Monster-Moan» konsekvent nektet å snakke om medaljeambisjoner under VM i Liberec, som nå er mindre enn to uker unna.

Moans tidligere trener og nåværende mentor, Frode Moen, ser imidlertid ingen grunn til ikke å si rett ut det alle tror og mener:

- Helt sikker
- Jeg er helt sikker på at han kommer til å bli VM-konge, sier Moen til Nettavisen.

- Det er fire VM-konkurranser i kombinert i år. I den formen han er nå, vil det overraske meg om han ikke i hvert fall vinner én gullmedalje, sier Moen.

Og nettopp Moans innstilling til VM er en av hovedgrunnene til at den tidligere landslagssjefen er så sterk i troen.

- Magnus vet han vil få press på seg i VM-situasjonen. Derfor har han lenge hatt en strategi på å ha fokus på verdenscupen sammenlagt. Det tror jeg er en smart vinkling, sier Frode Moen.

- Det er vanskelig å ikke ha Magnus som en av favorittene, medgir Trond Einar Elden.

Vinnerinstinkt
Verdensmesteren fra 1989 er nå langrennstrener for de norske kombinertløperne. I Magnus Moan har han møtt en vinnertype.

- Han har et vinnerinstinkt som kjennetegner enere. Jeg har jo vært i miljøet en stund, og gjenkjenner disse egenskapene.

- Kan du utdype hvilke egenskaper du snakker om?

- Jeg skal ikke påstå at han er i transe under konkurranser, men han har evnen til å fokusere på det enkle. Han snevrer inn og kompliserer ikke, sier Elden, som likevel ikke vil legge for mye VM-press på eleven.

- Det er viktig å være ydmyk. De beste amerikanerne har ikke vært med i det siste, de beste franske har stått over og tyskerne kommer nok i bedre form til VM, poengterer han.

- Koivuranta verdens beste
Og uansett hva mentorer, trenere og omgivelsene for øvrig sier: Magnus Moan nekter plent å ta på seg rollen som VM-favoritt.

- Er Frode Moen sikker på at jeg blir VM-konge? Det er bra å si! Det måtte komme fra hans munn. Selvfølgelig er det smigrende å høre at Frode har trua på meg. Han kjenner meg godt, så det gir meg en god følelse. Men atter en gang sier jeg at jeg ser på VM som et vanlig skirenn, sier Magnus Moan.

Han mener den finske verdenscuplederen Anssi Koivuranta er den som bør ha presset på seg før VM.

- Fargen på trøya lyver ikke. Anssi er verdens beste kombinertløper akkurat nå. At han ble finsk mester i spesialhopp sier litt om at han har ekstreme ferdigheter, poengterer Moan.

Det lengste han vil strekke seg i forhold til egne VM-ambisjoner, er som følger:

- Jeg skal tørre å slappe av, og har ingenting å tape. Men jeg stiller til VM for å, merk mine ord, prege hver konkurranse. Og klarer jeg det, har jeg selvfølgelig en mulighet til pallen.

Kombinertløpernes først VM-øvelse går av stabelen 19. februar.

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere