*Nettavisen* Sport.

- Han bør få mer hjelp

Foto: Heiko Junge (Scanpix)

Edvald Boasson Hagen forstår Thor Hushovds frustrasjon.

17.07.10 19:36

Selv om Team Sky kanskje ikke har briljert under årets Tour de France, ser det ut til at britene klarer å sjonglere to tanker i hodet på samme tid.

Lørdag jaktet det nystartede laget i hvert fall etappeseieren, og kjørte alle mann for Edvald Boasson Hagens sjanser.

- Vi skulle spurte i dag. Det var planen. Jeg hadde stort sett alle foran, men vi mistet hverandre inn i bakken og kom ikke helt sammen etterpå. Bradley Wiggins og Gerraint Thomas kjørte bra foran og prøvde å hente inn Vinokourov. Det lyktes ikke. Han var litt for sterk i dag, forteller Edvald Boasson Hagen til procycling.no.

Cav, Petacchi og Boasson
23-åringen maktet likevel å levere en kanonspurt, da kun Alessandro Petacchi og Mark Cavendish – rittets to beste spurtere – plasserte seg foran under målgangen i Revel.

- Jeg begynner å nærme meg foran der, men det er fortsatt gode de to helt foran. Jeg kom meg fint inn på hjulet til Petacchi, og det var ganske nært, sier Boasson Hagen.

Les også: Hushovd med Cervélo-slakt

Han rakk ikke å snakke med Thor Hushovd etter målgang, men forstår godt at landsmannen ikke er helt fornøyd med tingenes tilstand i Cervélo TestTeam.

- Det er forståelig at han blir litt frustrert. I dag mistet han trøya, også. Det er vanskelig å holde på den hele tida.

Kritiserte laget
Hushovd tok bladet fra munnen etter etappen, og mente hjelpen han fikk etter Saint Ferréol-klatringen var altfor dårlig.

- Det var skikkelig dårlig, fortalte Hushovd til TV2 Sporten om lagarbeidet.

- Hva er det som ikke stemmer?

- Det må du spørre de andre om. De kommer trillende her etter hvert. Jeg tror de vet det, de også. At dette var altfor dårlig, svarte Hushovd.

- Bør få hjelpen han trenger
Til procycling.no svarer Boasson Hagen følgende på spørsmål om han er overrasket over Grimstad-rytterens rammevillkår.

- Ja, han går for den grønne trøya, så han bør få den hjelpen han skal ha. Det er vel vanskelig å kjøre for to forskjellige ting. De har et ansvar overfor Sastre, også.

- Dere kjører jo for Wiggins til vanlig?

- Ja, og så får jeg sjansen noen ganger. Det blir litt annerledes ettersom jeg ikke forventer at de skal kjøre for meg i kampen om den grønne trøya. Jeg håper bare på en sjanse innimellom.

Det fikk Boasson Hagen i dag. Da parkerte han altså Hushovd i spurten.

Alt du trenger til Tour de France!
Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

2055–0

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.