*Nettavisen* Sport.

- Han bør score dobbelt så mye

Foto: Svein Ove Ekornesvåg (Scanpix)

Kjetil Rekdal forventer flere mål av sin formsterke midtbanespiller.

27.10.11 22:34

AALESUND FK - STABÆK 2-0

Det er liten tvil om at det utenomsportslige stjal mye av fokuset fra tippeligakampen mellom Aalesund og Stabæk torsdag kveld.

Mens Stabæk-lederne satt i styremøte og Erik Loe midlertidig trakk seg fra sin stilling som leder i Stabæk, var klubbens spillere i aksjon på Color Line Stadion i Ålesund.

Barrantes-kanon
Verken Aalesund eller Stabæk har mye igjen å spille for i årets tippeliga - i alle fall ikke hva nedrykk og medaljer angår.

Kjetil Rekdals menn er imidlertid klar for cupfinalen, men det var lite som tydet på at Aalesund-spillernes tanker var på Ullevaal torsdag.

Det så ut til å gå mot en målløs førsteomgang før Michael Barrantes Rojas dukket opp og hamret ballen i hjørnet fra nærmere 25 meter.

Costaricaneren blir en nøkkelspiller også i cupfinalen mot Brann om en drøy uke.

Ti minutter etter hvilen ble Barrantes tatt av banen til stående applaus fra hjemmepublikummet.

Ny Orry Larsen-perle
Erstatteren ville imidlertid ikke være noe dårligere enn sin lagkamerat. Etter bare åtte minutter på banen dukket Petter Orry Larsen opp og stusset inn 2-0 via tverrliggeren.

Flere mål ble det ikke i torsdagens kamp og Aalesund inntar dermed 9. plass på tabellen og har bare tre poeng opp til Brann på 5. plass

Kjetil Rekdal var godt fornøyd etter trepoengeren mot Stabæk.

- Vi kjører kampen og det tar vel 70 minutter før Stabæk får sin første sjanse. Etter hvert går vi litt opp i liminga og gir bort noen sjanser. Det er naturlig, ettersom det bare er tre dager siden forrige kamp. Alt i alt var det en helt fullt fortjent hjemmeseier. Vi scorer to mål igjen og er inne i en god stim, sier Rekdal til TV2.

- Bør score mer
Selv om Petter Orry Larsen nå har scoret to mål på de to siste kampene (det ene et fantastisk brassespark mot Vålerenga), er Rekdal fremdeles begrenset i sin hyllest. Han legger imidlertid ikke skjul på at forrige kamps perlescoring kan ha gitt Orry Larsen et løft.

- Du ser hva en positiv opplevelse gjør med folk. Han har nå scoret tre mål, men bør ha det dobbelte i løpet av en sesong, sa Rekdal på sedvanlig vis.

Til helgen reiser Aalesund for å møte Lillestrøm, som har ansatt Petter Belsvik og Magnus Powell som midlertidige sjefer.

Stabæk ligger på 10. plass og møter Sogndal på bortebane kommende helg.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag