RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Han debuterte med ei lumpe

Sist oppdatert:
Egil Olsen mener scoringen i landslagsdebuten var som de fleste andre Ole Gunnar Solskjær-scoringer: Lite vakker.

Ole Gunnar Solskjær debuterte på det norske landslaget i november 1995, da han scoret i privatlandskampen borte mot Jamaica. Det ble som det bruker:

Mål, men ikke av edleste merke.

- Han scoret et «lumpemål» slik han bruker, humrer den gamle landslagstreneren når han tenker tilbake til 1-1-kampen for nesten 12 år siden.

- Riktig nok hadde han noen flotte mål på landslaget under min tid, spesielt mot Aserbajdsjan og Finland, men mange av de målene han scoret, er det jeg litt brutalt vil si var mål man trodde keeperne skulle ta. Hvis man går gjennom alle målene til Ole Gunnar, tror jeg man vil se at han har en veldig høy scoringsprosent på avslutningene sine, mener mannen som gjorde Norge til en fotballstorhet på 90-tallet.

Men at treffprosenten var høy, er ingen tilfeldighet. Det er Drillo klinkende klar på.

- Han hadde utrolig teft, var flink til å posisjonere seg i feltet, hadde et bra skudd, var kald og sikker alene med keeper.

- Han misset sjelden, til tross for at han verken var hurtig eller ekstremt god i lufta.

Aldri fast under Drillo
Til tross for han ble toppscorer i Manchester United i 96/97-sesongen, klarte Solskjær likevel aldri å etablere seg for fullt under Egil Olsen. I sin tid med Drillo som landslagssjef, fikk Solskjær faktisk mindre enn en fjerdedel av sine totalt 67 landskamper.

- Vi hadde mange gode spillere den gangen, må du huske. Jeg tror faktisk bare han spilte 16 landskamper under min tid, og han var aldri langvarig fast på mitt lag, erindrer den Irak-aktuelle treneren.

Likevel er han imponert over hva hans tidligere elev oppnådde på fotballbanen, og han har ingen problemer med å rangere Solskjær som en av de største spillerne i norsk fotballhistorie.

- Jeg er ikke så glad i slike rangeringer, men han er i alle fall blant de største.

- Kan bli en god trener
Nå tror Drillo at Solskjær også kan bli en av de store trenerne.

- Ole Gunnar har vært veldig flink til å studere andre når han ser på kamper, fra benken eller hvor det måtte være. Det er holdningene som har brakt ham dit han er, og er han motivert, kan han bli en god trener.

- Han har i alle fall menneskelige egenskaper, garantert lært mye underveis, og er du faglig sterk og vet hvordan du skal behandle mennesker, så får du en naturlig autoritet med på kjøpet.

Ole Gunnar Solskjær som trener - hva tror du? Ta debatten her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere