RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Han er Annans naturlige erstatter

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Henning Hauger ønsker nye utfordringer. Det passer den tynne Stabæk-stallen dårlig.

TELENOR ARENA / LERKENDAL (Nettavisen)

- Jeg ville ikke byttet ham mot noen spillere i Tippeligaen.

Ordene kommer fra Jørgen Lennartssons munn.

Stabæk-treneren liker ikke tanken på å måtte klare seg uten Henning Hauger, som sammen med Pontus Farnerud utgjør Tippeligaens kanskje beste midtbaneduo.

Men det kan det hende at han må.

Helst utlandet
Hauger legger ikke skjul på at han godt kunne tenke seg å spille i utlandet. Kontrakten hans går ut etter sesongen, og Stabæk kan bli fristet til å selge i sommer for å få penger for midtbanestrategen.

- Jeg er sugen på å dra hvis jeg får et godt tilbud. Det har jeg ikke lagt skjul på, sier Hauger til Nettavisen.

Om det kan være aktuelt å fornye kontrakten som går ut etter denne sesongen har ikke midtbanespilleren tatt stilling til.

- Jeg har ikke hørt noe fra Stabæk på en stund, så jeg vet ikke hva de tenker. Vet ikke om det blir aktuelt å fornye kontrakten.

Er det aktuelt å spille for en annen tippeligaklubb enn Stabæk?

- Jeg er Stabæk-gutt, men jeg kan ikke utelukke en overgang til en annen tippeligaklubb.

RBK-aktuell?
På Lerkendal jobber Haugers tidligere sjef Jan Jönsson. Han måtte se Anthony Annan forsvinne til Schalke 04 denne vinteren. Henning Hauger er trolig den beste erstatteren som er tilgjengelig for øyeblikket. Det la ikke Jan Jönsson skjul på da Nettavisen møtte svensken på Lerkendal sist helg.

- Henning Hauger er den mest naturlige erstatteren for Anthony Annan i Norge, sier Jönsson.

Videre vil ikke Rosenborg-treneren si noe om RBK vil foreta seg noe i forhold til Hauger.

Man trenger imidlertid ikke være rakettforsker for å tenke seg til at Henning Hauger er et navn som har blitt nevnt på Lerkendal de siste månedene.

Tynn Stabæk-stall
Skulle Hauger forsvinne, vil det være stor svekkelse for en allerede tynn Stabæk-stall. Klubben har en sterk førsteellever, men stallen ser for tynn ut til at laget skal kunne oppnå en topplassering i Tippeligaen denne sesongen.

-Tippeligaen er et maratonløp, hvor man må håndtere alle forhold. Det er kamper på gode baner, på dårlige baner, i snø og i vind. Man må mestre alle forhold og ha en stall hvor man rullere laguttaket ut ifra hvilken motstander og hvilke forhold som venter, sier Jörgen Lennartsson til Nettavisen.

Stabæk ser ut til å ha fått en sterk ressurs i trener Lennartsson. I treningskampene har Stabæk fortsatt sett ut som det underholdende og spillende laget som Jan Jönsson forlot. Lennartsson er opptatt av at laget ikke kun skal angripe på instinkt.

- Man må finne en balanse mellom kreativitet og struktur. Mot gode lag blir vi straffet hvis vi ikke har struktur i angrepsspillet, sier Lennartsson.

Stjerneskuddet
En av de mange bidragsyterne offensivt er Vegar Eggen Hedenstad. Elverumsingen har stort sett spilt back i sin Stabæk-karriere, men har i vinter også fått prøvd seg som kant. 19-åringen har av flere eksperter blitt spådd en lysende karriere både nasjonalt og internasjonalt.

Lennartsson er først og fremst opptatt av at Hedenstad skal forbedre forsvarsdelen av sitt spill.

- Han må først og fremst jobbe med det defensive, og det er han klar over selv. Potensialet finnes helt klart. Han har en bra innleggsfot, er alltid positiv og glad og er en herlig person å jobbe med, skryter Stabæk-treneren.

Også Daniel Nannskog tror Hedenstad går mot en god sesong i Stabæk-trøya.

- Han var veldig bra i sin gjennombruddssesong, så hadde han en liten down i fjor. Jeg er sikker på at han slår tilbake og gjør en god sesong i år, sier den tidligere storscoreren.

Fordel å slå nedenfra
Nannskog, som nå er trener for klubbens annendivisjonslag, var en del av gullaget i 2008 og var en av de største kritikerne når klubben ikke hentet spillerne som trengtes for å følge opp jubelsesongen. Nå har pipa fått en annen lyd.

- Dette er ikke tiden for å gå ut og si at vi skal ta medalje eller bedre. Jeg tror det er best om vi ligger litt lavt og heller slår nedenfra denne sesongen.

36-åringen ser ut til å ha innsett at det er nye tider i Stabæk og peker på de store signeringene som ble gjort i 2008.

- I 2008 hentet vi Pontus Farnerud fra Sporting Lisboa. Det har ikke Stabæk midler til i 2011. Vi kan ikke lenger hente spillere på øverste hylle, sier svensken.

Til tross for at klubben ikke har samme mulighet til å hente klassespillere nå, understreker Nannskog at det fremdeles finnes mer enn gode nok spillere til at klubben skal slå godt ifra seg i årets sesong.

- Vi har fortsatt klassespillere i klubben. Pontus Farnerud, Veigar Pall Gunnarsson, Henning Hauger, Jon Knudsen og mange flere holder et veldig høyt nivå. Klubben vil dra stor nytte av disse spillerne, sier Nannskog.

Spennende nykommere
Det er liten tvil om at Stabæk har en startellever av høy klasse, men bak disse ser det tynt ut. I tillegg har flere av spillerne i A-stallen en historie med skader, noe som ikke er lovende for den allerede tynne stallen.

Et par av de nye kjøpene ser imidlertid spennende ut. Gilles Mbang Ondo har virkelig presentert seg denne vinteren og ser ut til å ha taklet overgangen fra islandsk fotball meget bra. Det er Jørgen Lennartsson enig i.

- Vanligvis trenger spillere som kommer fra den islandske ligaen en tilpasningsperiode, men Ondo har tatt nivået veldig fort, sier svensken.

Sammen med Veigar Páll Gunnarsson på topp, kan de to utgjøre en fryktet angrepsduo i Tippeligaen denne sesongen.

Spørsmålet er hva som skjer hvis det kommer skader på flere av nøkkelspillerne.

Er dekningen god nok?

Nettavisens tips: 8. plass.

Følg vår dekning av Tippeligaen på Nettavisens nye Iphone App.

Stabæk 2011:

+ Kanskje Tippeligaens beste sentrale midtbane i Hauger/Farnerud
+ Trener Jørgen Lennartsson har en plan og ser ut til å ha noe spennende på gang
+ Kan spille med mindre press enn foregående sesonger

- Tynn stall. Hva skjer hvis Hauger forsvinner?
- Har Nannskog-erstatteren Ondo det som trengs når alvoret starter?
- Har ikke midler til å gjøre de helt store signeringene

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere