*Nettavisen* Sport.

- Han er bare 40 på dåpsattesten

Foto: Svein Ove Ekornesvåg/ NTB Scanpix

Fagermo: - Kan gi Frode Johnsen femårskontrakt.

17.08.13 20:26

MOLDE (Nettavisen): Allerede i 2001 ble Frode Johnsen delt toppscorer i Tippeligaen. Lørdag scoret han igjen, denne gang mot regjerende seriemester Molde på Aker stadion. Den hodesterke spissen høstet skryt etter kampen.

- Er det én mann vi skal dekke opp, så er det Frode (Johnsen). Han er så lur i bevegelsene, og trekker på bakerste stolpe. Dessverre scorer han mot oss i dag, sier Molde-manager Ole Gunnar Solskjær til Nettavisen etter kampen.

41 minutter ut i kampen kom Elba Rashani med et innlegg fra venstrekanten. Ballen havnet på Frode Johnsens hode, og dermed stod det 1-0 til gjestene fra Skien. Det var telemarkingens syvende fulltreffer for sesongen.

- Smartest i Tippeligaen
- Han er den smarteste spissen i Tippeligaen, når det kommer til bevegelsesmønster. Han ligger på skulderen til midtstopperen, og du vet ikke om han kommer foran eller bak deg. Det er litt som med Rade Prica, fortsetter Solskjær.

Frode Johnsen har rukket å bli 39 år gammel. Erfaring har han også i massevis. Mellom 2006 og 2011 tjente han til livets opphold som utenlandsproff i Japan.

- Det er imponerende at han fremdeles holder på. Frode (Johnsen) koser seg med fotballen, det sier han til meg både før og etter kamp. Han synes det er kjekt. Du ser det på smilet, sier Ole Gunnar Solskjær til Nettavisen.

- Slår hvem som helst internasjonalt
På spørsmål om det ikke er en svakhet at en 39-åring kan hamre inn scoringer i eliteserien, svarer Solskjær følgende:

- Han slår hvem som helst i luften på internasjonalt nivå også, for han er så god i timingen sin. Har du lyst, og tar vare på kroppen din, så er det mulig. Se på Daniel Berg Hestad hos oss. De to lever på smartnessen, ikke på farten, avslutter Ole Gunnar Solskjær til Nettavisen.

- 40 på dåpsattesten
Frode Johnsens trener, Dag-Eilev Fagermo, var også imponert over spissens prestasjoner.

- Han er 40 år på dåpsattesten, men fysisk og mentalt er han 30. Jeg sa til han i garderoben i sted, at med de guttene vi har rundt han nå, som har så mye fart, så kan han få femårskontrakt, sier Dag-Eilev Fagermo lattermildt til Nettavisen.

Odd-trener Fagermo var strålende fornøyd etter kampen. For selv om Molde dominerte andreomgang og utlignet i det 53. minutt, kunne Odd reise fra rosenes by med ett poeng i baklommen.

- Jeg har ikke vært så stolt noen gang. Det er stort å se lokale spillere så gode. Det var en av de beste bortekampene våre, noensinne. Vi møter et lag som har hentet spillere for 20-25 millioner kroner, og vi har en debutant på venstreback som aldri har spilt førstelagsfotball før, i Thomas Grøgaard. Vi er ikke så gode i andreomgang, men vi kunne ledet 3-0 til pause, avslutter Dag-Eilev Fagermo til Nettavisen.

- Jeg kan få gikt
Frode Johnsen selv er mer usikker på hvor lenge han skal holde det gående som toppspiller. Kontrakten hans går ut etter sesongen.

- Jeg tar det som det kommer. Fremtiden har jeg ikke tenkt noe på. Det er ikke noe vits i å bestemme seg allerede nå om jeg skal ta et år til eller ikke. Når du er så gammel som meg kan du få gikt og sånne ting, sier Frode Johnsen til Nettavisen.

- Sånn som formen er nå har jeg lyst til å fortsette. Det er gleden ved å spille fotball som driver meg, og om ikke den forsvinner, så satser jeg på å bli med til neste år, avslutter Frode Johnsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag