RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Svein Ove Ekornesvåg (Scanpix)

- Han er best i verden

Sist oppdatert:
Trener Per Joar Hansen sparer ikke på kruttet når han roser Tor Hogne Aarøys spisskompetanse.

(Se sammendrag av kampen i videovinduet over.)

ÅLESUND (Nettavisen) AALESUND - VÅLERENGA 1-0 (Spillerbørs og kampfakta) :

- Ingen i verden slår Tor Hogne Aarøy når han får hentet fart og header på mål, skryter Perry.

- Fosser i angrep
Skyskraperens matchvinnermål mot Vålerenga kom allerede i det 6. minutt, etter at Andre Muri misset med en pasning. At målet indirekte stammet fra en tabbe, bryr imidlertid ikke Per Joar Hansen seg om.

- Joakim Austnes fosser nedover venstresida før han slår et vakkert innlegg til Tor Hogne. Det å få det første målet er fantastisk viktig, og det gir selvtillit, mener Hansen, vel vitende om at laget hans har vunnet alle de tre kampene det har tatt ledelsen i denne sesongen.

- Vi er best i de første 45. minuttene, mens Vålerenga hadde best tak på det i 2. omgang. Likevel synes jeg vi klarte å holde dem bra fra livet, da de presset som verst. De kom seg rundt på kantene, men klarte ikke å produsere de store sjansene.

- Alt i alt står vi fram som et lag som vil vinne, skryter en oppildnet Perry på selveste sankthans.

- Spiller med hjertet
Utover tometersmannen på topp, unngår imidlertid sjefen å framheve enkeltspillere.

- Jeg vil trekke fram hele laget. De spilte med et stort hjerte, og de krydret kampen med store enkeltmannsprestasjoner, som ved 1-0-målet, analyserer den gamle RBK-sjefen overfor Nettavisen.

Selv med sankthans-bål fra hvert eneste nes i Ålesunds-området, var det bare ved en anledning fare for at AaFK-seieren skulle gå opp i røyk.

På overtid fikk innbytter Glenn Roberts stå alene i feltet, men skjøt rett på solide Adin Brown.

Vålerenga var tafatte og planløse i 1. omgang, og det hjalp ikke å bytte ut unggutten Kristian Brix med rutinerte Jan Derek Sørensen etter 39 minutter. Gjestene fra Oslo var trege og ble gang på gang frasnappet ballen.

Heldigvis for Petter Myhres gutter manglet AaFK en god nok plan for angrepsspillet, og tangotrøyene klarte ikke å utnytte overgangsmulighetene.

I 2. omgang tok de hvitkledde gjestene over banespillet, men laget maktet ikke å omsette de få sjansene de hadde til mål.

Lettet
Etter bare ett poeng på Color Line stadion hittil i år, ble seieren over Vålerenga likevel et gledelig bidrag til festglade sunnmøringer.

- Vi viste hjemmepublikummet at vi kan vinne på hjemmebane også, sier en lettet Per Joar Hansen.

Nå over nedrykkstreken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere