RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Han er den store favoritten

Foto: Gorm Kallestad/Scanpix
Sist oppdatert:
Sprinttrener Ulf Morten Aune mener Emil Jönsson er den aller største favoritten i dagens VM-distanse.

HOLMENKOLLEN (Nettavisen): - Alle som sitter til venstre for meg, kan ta gull på en god dag, sa Anders Gløersen under den siste pressekonferansen før torsdagens VM-sprint i Holmenkollen.

Så kikket han til venstre og så på Petter Northug, Eirik Brandsdal, Ola Vigen Hattestad og Øystein Pettersen - Norges fem kandidater til å ta de tre av de seks første VM-medaljene som skal deles ut i Oslo-VM 2011.

- Jönsson størst favoritt
- Jeg anser meg selv som en av flere gode kandidater. Det er gode kandidater ved siden av meg, pluss Aleksej Petukhov og Emil Jönsson, proklamerte Gløersen.

Sprinttrener Ulf Morten Aune mener at svenske Jönsson er den aller største favoritten. Og har for så vidt god grunn til det.

- Emil Jönsson er den store favoritten. Han har vunnet de tre fristilsprintene han har gått denne sesongen, forklarte Aune.

- Forskjellen er utlignet
Ola Vigen Hattestad er regjerende mester, noe som forklarer hvorfor Norge stiller med fem løpere i stedet for fire. Han var den soleklare favoritten før han ble verdensmester i 2009. Denne gang er han ikke i den samme posisjonen, selv om han fortsatt må regnes blant dem som har størst gullsjanse.

Det så likevel ikke sånn ut da han duellerte med Aleksej Petukhov i sprintfinalen i Rybinsk for snaut tre uker siden. Da var russeren helt suveren og parkerte all motstand på vei inn til sin andre individuelle sprintseier i verdenscupen.

- Petukhov var utrolig sterk, men jeg var litt treningstung. Og han var på hjemmebane og ble heiet fram av 30.000 tilskere. Jeg tror den forskjellen er utlignet. Petukhov er utrolig god i bakken, men den kommer så tidlig her at jeg ikke tror at han tør å kline til der, forklarte Vigen Hattestad.

Snart får vi vite hvordan det går.

Sprintkvalifiseringen starter klokken 13.30 og kan følges direkte her i Nettavisen. Det samme gjelder naturligvis finaleheatene, som starter 15.00.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere