*Nettavisen* Sport.

- Han er den ultimate leder

Foto: Ina Fassbender / Reuters / NTB scanpix

Begredelig sesongstart til tross; Jack Wilshere mener at både laget og kapteinen er av ypperste klasse.

10.11.12 16:06

Før den ellevte Premier League-runden sparkes i gang lørdag ettermiddag, må Arsenal ta til takke med en skuffende 7.-plass, á poeng med Fulham og West Ham på plassene bak.

Jack Wilshere er klar på at kun én ting gjelder for resten av sesongen.

- Vi har ikke råd til å tape et eneste poeng fra nå av, og hver kamp må behandles som en cupfinale heretter. Tre poeng i hver eneste kamp er det eneste som gjelder, sier unggutten til BBC.

Vil alltid vinne
Han innrømmer likevel at klubben trenger litt ekstra hjelp om de skal være med å kjempe om tittelen denne sesongen.

- OK, så er vi kanskje i en posisjon hvor vi kunne behøve et lite mirakel, men vi vet i alle fall at vi må gjøre vår del av jobben, bedyrer han.

- Hvert eneste år er målet vårt å være en utfordrer til Premier League-trofeet. Vi ville ikke vært Arsenal hvis vi hadde satt oss lavere målsetting er, fortsetter Wilshere, som kanskje har unngått å få med seg styreformann Peter Hill-Woods tilfredshet med å stadig kvalifisere til Champions League, men få suksesser utenom.

Perfekt kaptein
Jack Wilshere har som kjent vært ute av Arsenal-laget med skade i 17 måneder, noe som betydde store endringer i blant annet lagsammensetting og kapteinsroller, når han endelig var tilbake.

Hans oppfatning er at dagens kaptein, er den ultimate lederen i dagens Arsenal.

- Jeg har jo en ny kaptein nå, en som leder gjennom stemmebruk. Cesc Fabregas ledet gjennom måten han spilte fotball på, men Thomas Vermaelen er en mer naturlig leder, og det er godt å ha en slik i garderoben.

- Du ser de andre topplagene: Chelsea har John Terry, Manchester United har Nemanja Vidic og vi har Vermaelen, sier Wilshere, og garanterer at dagens lag er like godt som det forrige han spilte med.

- Vi har et fotballgeni som Santi Cazorla og en Mikel Arteta som dikterer spillet. Det jeg har vært mest bekymret over er at jeg ikke skulle være den samme spilleren når jeg kom tilbake, avslutter Jack Wilshere.

20-åringen er suspendert i lørdagens hjemmemøte mot Fulham, en kamp du kan følge spark for spark i vårt livesenter, NaLive.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.