*Nettavisen* Sport.

- Han er en ærlig gutt

Foto: Privat - med tillatelse

Tidligere lagkamerater fikk sjokk da Follo-spilleren ble siktet i kampfiksingssaken.

13.07.12 20:44

Fredag formiddag ble det klart at hele fire spillere er siktet for heleri i den såkalte kampfiksingssaken. Tre av disse er Follo-spillere, den siste er Asker-spiller.

Nettavisen har vært i kontakt med en svært tett forbindelse til én av Follo-spillerne som ble pågrepet av politiet og siktet for heleri fredag. Vedkommende sier til Nettavisen at han er sikker på at vennen er uskyldig.

- Det er umulig at han har gjort det han beskyldes for. Det garanterer jeg. Han er en snill, ærlig og fin gutt, sier han til Nettavisen.

- Sjokk
- Hvordan reagerte du da du hørte om nyheten?

- Jeg fikk sjokk. Jeg er 100 prosent sikker på at han er uskyldig. Hvis han er innblandet, blir jeg fullstendig sjokkert. Men akkurat nå kan jeg aldri tenke meg det, for jeg kjenner ham som en bror, sier kilden til Nettavisen.

- Har du hørt ham snakke om gambling og oddsspill tidligere?

- Da jeg spilte med han, var han som en gud for oss, og han snakket ikke mye om slike ting. Han har gjort mye for klubben, og jeg klarer ikke å se for meg at han har vært med på kampfiksing, sier han.

- Gladgutt
Nettavisen har også vært i kontakt med en annen person som kjenner den samme Follo-spilleren godt. De har spilt sammen ved flere anledninger. Han forteller Nettavisen at han ble tatt på senga da han hørte at sin gamle lagkamerat nå er mistenkt for kampfiksing.

- Jeg ble overrasket, og hadde ikke tenkt i de baner før jeg hørte om det. Han er en gladgutt, sier vedkommende til Nettavisen.

Han forteller også at den siktede Follo-spilleren lenge har vært opptatt med gambling, slik mange er når de er i 20-årene.

- Det gikk mest i pokerspilling, og jeg har aldri hørt ham prate om odds. Men jeg vet han spilte mye nettpoker.

- Hvordan vil du beskrive ham som type?

- Han fungerte veldig godt i gruppa, var godt likt og veldig sosial. Jeg ble overrasket da jeg fikk vite hvem det er som var siktet, sier han.

Får ikke spille
Klokken 15.30 fredag holdt Norges Fotballforbund, Asker og Follo en felles en pressekonferanse på Ullevaal. Der kom det frem at de siktede spillerne nå vil bli ekskludert fra Follo og Askers kamper.

- La det være helt klart at de siktede spillerne ikke er aktuelle for kamper. Vi har kamp på mandag, ingen av dem spiller den, sa styreleder i Follo, Ole Bjørn Fausa, på pressekonferansen.

Politiet har varslet at det kan komme flere siktelser i saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag