*Nettavisen* Sport.

- Han er en av de største

Foto: Paul Weaver (Side2)

Dag Otto Lauritzen husker Laurent Fignon som en hyggelig mann og en stor syklist.

31.08.10 21:03

Franske medier meldte om Laurent Fignons bortgang tirsdag 31. august.

- Jeg kjente jo Fignon godt, jeg sykla med han i mange år og jeg har jobba med han i ettertid på grunn av at han jobba for fransk Eurosport, forteller Dag Otto Lauritzen til procycling.no.

Tidligere toppsyklist og TV2-eskpert Lauritzen syklet mye med franskmannen. De vant begge etapper i 1987-utgaven av Tour de France.

- Det er veldig trist, det må jeg bare si. Jeg snakka med han i sommer og da følte han seg litt bedre, så det er utrolig hvor fort ting kan gå.

Utypisk syklist
- Fignon var nok litt kontroversiell, med de runde brillene så han litt lærd ut, en utypisk syklist. Men når du ble kjent med han var han en veldig hyggelig fyr, sier Lauritzen til procycling.no.

Fignon var kjent for de karakteristiske runde brillene, og fikk kallenavnet «Professoren» på grunn av de.

- Han er absolutt en av de største, han havnet litt i skyggen av Hinault med de fem seirene han tok. Men han var en populær mann, jeg tror nesten han ble mer populær etter karrieren.

Lauritzen kan fortelle at Fignon fikk massive støtteerklæringer av både ryttere og det franske folk etter at han fikk kreftdiagnosen.

Skulle syklet sammen i sommer
Lauritzen var invitert til å sykle et løp sammen med blant annet Fignon, Bernhard Hinault og Miguel Indurain i sommer, men kunne ikke delta.

- De arrangerte et løp i sommer som jeg egentlig skulle vært med på, de sykla fra Fignons hjemsted til toppen av Tourmalet og hadde en liten minnemarkering der.

2175-0-np

Alt du trenger til Vuelta a España!
Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.