- Han er en helt spesiell fotballspiller

KONGEN AV NORD-LONDON: Alexis Sanchez var Arsenals store offensive kraft hjemme mot Stoke og noterte seg for to mål og en målgivende pasning.

KONGEN AV NORD-LONDON: Alexis Sanchez var Arsenals store offensive kraft hjemme mot Stoke og noterte seg for to mål og en målgivende pasning. Foto: Eddie Keogh (Reuters)

Alexis Sanchez herjet da Arsenal banket Stoke.

11.01.15 16:59

ARSENAL - STOKE 3-0:

The Gunners skrudde på sjarmen da Stoke kom på besøk søndag ettermiddag, og noterte seg til slutt for en enkel 3-0-seier.

I begivenhetenes sentrum var Alexis Sanchez, slik han stort sett har vært denne sesongen.

Chileneren sto bak det aller meste Arsenal foretok tok seg framover og endte opp med to mål og en assist. Med 12 mål og sju målgivende er han den spilleren i Premier League med flest målpoeng totalt.

Tidligere fotballspiller Gary Lineker var blant de som lot seg imponere av hva angrepsspilleren foretok seg.

- Alexis Sanchez er en helt spesiell fotballspiller. Jeg elsker å se ham spille, skrev England-legenden på Twitter.

Arsenal-manager Arsène Wenger sluttet seg til hyllesten etter kampen.

- Alexis er en av de aller beste spillerne. Han har en sjelden kombinasjon av innsatsvilje og talent som er vanskelig å finne, sa Wenger ifølge BBC.

Tidlig scoring
Arsenal gikk ut i hundre hjemme på Emirates og produserte to meget gode sjanser i løpet av de første fem minuttene, men verken Alexis Sanchez eller Tomas Rosicky klarte å overliste Asmir Begovic.

Like etter, på forsøk nummer tre, kom imidlertid målet. Alexis fikk ballen ute på venstresiden og slo presist inn foran mål. Der ventet en umarkert Laurent Koscielny, som enkelt styrte inn Arsenals ledermål med hodet.

Vertene var et offensivt fyrverkeri i store deler av den første omgangen, men fikk også en kalddusj i form av det som trolig er en alvorlig skade på forsvarsspiller Mathieu Debuchy, etter at franskmannen ble dyttet av en Stoke-spiller og landet forkjært på armen.

Det skulle imidlertid bli mer å juble for for laget fra Nord-London.

Litt over halvtimen var spilt da Alexis kombinert med Tomas Rosicky. Chileneren fikk ballen tilbake og avanserte mot Stoke-målet. Fra skrått hold dunket han ballen i Begovic' korthjørne og dermed sto det fullt fortjent 2-0 til hjemmelaget.

HTML EMBED


Slo til igjen
Arsenal fortsatte dominansen også etter hvilen, men produserte ikke like mye foran motstanderens mål.

Når det ble skapt noe, var det naturligvis én mann som sto bak: Alexis Sanchez. Kun fem minutter var spilt av andre omgang da 26-åringen gjorde sitt andre mål for dagen.

Frisparket fra rett utenfor 16-meteren gikk gjennom den hullete muren og ble til slutt fomlet over streken av Asmir Begovic - Sanchez' 12 ligamål etter overgangen fra Barcelona.

Snaut 20 minutter før slutt var det duket for et kjærkomment gjensyn for Arsenal-fansen. Mesut Özil, som ikke har spilt siden han pådro seg en skade mot Chelsea i begynnelsen av oktober, fikk noen verdifulle minutter på veien tilbake mot storformen.

Theo Walcott fikk en kjempemulighet til å pynte ytterligere på resultatet da han kom mutters alene mot Stoke-målet, men engelskmannen, som også han har vært lenge ute med skade, viste at formen ennå er noe rusten og sendte ballen svakt utenfor.

Resten av oppgjøret ble et pliktløp fra hjemmelaget, som med tre poeng klatrer opp på samme poengsum som fjerdeplasserte Southampton.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.