RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Han er en klassespiller

Foto: Pa Photos/Scanpix
Sist oppdatert:
Men Freddy dos Santos har ingen planer om å gi fra seg backplassen uten kamp.

EKEBERG (Nettavisen): Freddy dos Santos har helt siden han kom til Vålerenga i 2001 klamret seg til en plass i laget, nesten uansett hvor god stallen har vært. Nå innrømmer han at det blir tøffere enn noen gang å forsvare en plass i startelleveren.

- Nå er vi tre spillere i stallen som primært spiller høyreback. Da blir det kamp om plassen, og det blir enda hardere enn tidligere å få en plass i laget, sier dos Santos.

Sunn konkurranse
Til tross for at Vålerenga nå har hentet Fredrik Stoor fra Fulham, vil ikke den tidligere Skeid- og Molde-spilleren gi seg uten kamp.

- Ingen tvil om at Fredrik Stoor er en klassespiller. Det er et styrketegn for Vålerenga at vi har så god dekning på backplass. Som alle andre vil jeg spille kamper, og jeg kommer til å jobbe hardt for det, sier 34-åringen.

Fredrik Stoor er heller ikke fremmed for litt konkurranse om plassene.

- Det sånn det er i en konkurransegruppe. Alle vil spille, men det er treneren som tar ut laget. Det gjelder å prestere i kamp og trening, og gjøre seg fortjent til en plass i laget, sier Stoor etter å ha gjennomført sine første 90 minutter for Vålerenga mandag kveld (slo KFUM 3-2).

- Må tette igjen bak
Den tidligere Rosenborg-spilleren er glad for å få spille kamper igjen, og ser ikke på det som noen nedtur å gå tilbake til norsk fotball.

- Da jeg fikk så lite spilletid som jeg gjorde i Fulham, var Vålerenga det beste alternativet for meg. På sikt vil jeg spille meg inn på det svenske landslaget igjen, men jeg må begynne med å prestere for Vålerenga, sier 26-åringen.

Backkollega dos Santos spilte en av hovedrollene i seriefinalen mot Rosenborg i fjor høst, da han ble utvist etter to gule kort. Nå håper 34-åringen på revansje i kommende sesong.

- Vi slapp inn litt for mye mål i fjor. Klarer vi å stramme opp det defensive, samtidig som det ikke går på bekostning av det offensive som var så bra i fjor, ser det bra ut for Vålerenga i 2011.

- Rosenborg er favoritt
Dos Santos synes gamleklubben Molde ser farlige ut foran årets sesong, men er ikke i tvil om at Rosenborg er den store favoritten til gullet.

- I løpet av noen år, tror jeg Solskjær vil bygge et virkelig sterkt lag. Men det er trolig for tidlig for Molde å kjempe om gull allerede i år. Rosenborg får favorittstempelet i år også, mener backen.

Mandag sto dos Santos på sidelinjen, og så Fredrik Stoor og resten av Vålerenga beseire KFUM Oslo med 3-2. Tirsdag starter dos Santos på høyreback for Vålerenga mot HamKam.

- Det skal bli deilig å få på seg drakta, og kjenne litt på følelsen av å spille kamp igjen. Oppkjøringsperioden er lang, men tidligere begynte ikke sesongen før godt ut i april, så det er slett ikke vanskelig å motivere seg, sier den tidligere Molde-spilleren.

Dos Santos tar nå fatt på sin 11. sesong i Vålerenga-trøya.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere