RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Han er en klassespiller

Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Nå blomstrer Bentley i Brann.

BRANN - FREDRIKSTAD 2-0 :

BERGEN (Nettavisen): - Han er en klassespiller, sier Birkir Mär Sævarsson til Nettavisen om sin lagkamerat Chukwuma «Bentley»Akabueze.

Nigerianeren kom til Brann før fjorårets sesong og det var knyttet store forventninger til hva han kunne tilføre rødtrøyene.

Venstrevingen fikk ikke den store tilliten av Brann-trener Rune Skarsfjord og varmet ofte benken.

- Handler om selvtillit
Nå har Bentley funnet storformen i takt med den bergenske sommervarmen. I vår har 23-åringen funnet nettmaskene hele fem ganger, mot bare en gang i hele fjor.

- Jeg har funnet rollen min i laget nå, sier «Bentley» til Nettavisen på spørsmål om forvandlingen.

- Nå kjenner jeg lagkameratene mine bedre og derfor har jeg begynt å prestere. Det handler om selvtillit, fortsetter han.

Det er heller ingen hemmelighet at mye av vårsesongen i fjor ble ødelagt av skader. Nå har 23-åringen trent hardt for å finne superformen.

Stående applaus
Og med superformen har han snudd de kritiske røstene blant fansen. Da han ble byttet ut etter 85. minutter fikk han stående applaus fra hjemmetilhengerne.

- I fjor var det mye opp og ned. Jeg var mye skadet og fikk ikke trent skikkelig. Heldigvis fikk jeg trent meg opp på høsten, og de gode treningsøktene fortsatte gjennom vinteren, forteller 23-åringen til Nettavisen.

- Nå er jeg i min beste form, stadfester «Bentley» og sender en advarsel til tippeligabackene.

At nigerianeren herjer med sine konkurrenter gleder naturligvis branntrener Rune Skarsfjord, som hentet nigerianeren til Brann.

- Løser rollen bedre
- Han har ikke fått en ny rolle i laget, sier Rune Skarsfjord til Nettavisen.

- «Bentley» løser rollen bedre i år enn I fjor. Det er utslagsgivende for at han har presterer bedre i år, fortsetter Brann-treneren.

Skarsfjord legger ikke skjul på at Brann har en annerledes spillestil i år, noe som gagner nigerianeren.

- I fjor var spillet bygget opp rundt Kim Ojo og Diego Guastavino. Som en konsekvens av det spilte vi mye sentralt i banen og ikke på kantene, forteller Brann-treneren til Nettavisen.

- I år derimot har vi utviklet spillestilen med at vi involverer kantene i større grad, og da blir «Bentley» mer med i spillet. Samtidig tar han mer defensivt ansvar, fortsetter Skarsfjord.

I år har ikke Brann vært like avhengig av at Kim Ojo måtte være mannen som fant veien til målet, som i fjor. Det skyldes at de har utviklet nettopp kantspillet.

- Vi fikk mye pepper i sesonginnledningen. Nå har vi vist at flere kan score mål en Kim Ojo. Det er positivt og er et av områdene vi har jobbet med, avslutter branntreneren, som kunne kose seg med tre poeng på sin 42-årsdag.

Brennhet Bentley
Det var duket for bunnkamp i solsteiken på Brann stadion. Det var nok bra solen stakk frem, for spillet de to bunnlagene serverte, varmet ingen av de 10 750 fremmøtte tilskuerne.

Rødtrøyene skulle imidlertid gi hjemmepublikummet litt valuta for pengene. Etter 74 minutter fikk Bentley ballen på hjørnet av sekstenmeteren, av Erik Mjelde. Nigerianeren satt ballen opp i vinkelen.

En skikkelig perle fra venstrevingen.

Åtte minutter senere fastsatte Birkir Mär Sævarsson sluttresultatet til 2-0 med et flott raid nedover høyrekanten og med et godt utført skudd i lengste hjørnet. Utagbart for målvakt Jon Knudsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere