*Nettavisen* Sport.

- Han er enormt talentfull

Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX

New York Rangers er strålende fornøyd med å ha sikret seg Mats Zuccarello Aasen.

26.05.10 21:48

Endelig er det offisielt: Mats Zuccarello Aasen (22) har skrevet under for New York Rangers, en av de seks klubbene som var med på å starte National Hockey League (NHL).

- Det er utrolig deilig at det er klart. Nå er det offisielt, sier Mats Zuccarello Aasen til Nettavisen.

Han regner med å reise over til New York i august. Det ser også Rangers fram til.

- Mats er en enormt talentfull spiller med en enestående spilleforståelse, sier klubbens manager, Glen Sather, til Rangers' nettside.

Best i Sverige
Zuccarello Aasen ble kåret til den beste spilleren i Sveriges eliteserie sist sesong, etter imponerende 23 mål og 64 poeng på 55 kamper for Modo.

Han vant poengligaen, ble nummer tre i antall mål, tre i antall assists og fikk mer istid enn noen andre forwards i hele ligaen.

Neste sesong spiller han i en av verdens mest berømte arenaer; Madison Square Garden, sammen med NHL-stjerner som Henrik Lundqvist og Marian Gaborik.

- Mats har produsert på hvert eneste nivå han har spilt, og vi tror at hans offensive ferdigheter, både som målscorer og playmaker, vil gjøre ham til et verdifullt medlem av vår organisasjon, sier Sather.

Tror på Zuccarello
I Modo spilte Mats Zuccarello Aasen sammen med stjerner som Peter Forsberg og Markus Näslund. Begge har tidligere uttalt til Nettavisen at de er overbeviste om at Zuccarello blir en suksess i NHL. Dette gjentar Näslund, som selv har spilt i Rangers, på NHL-klubbens nettside.

- Det kommer nok til å bli en liten justeringsperiode for ham, men jeg husker hvordan han taklet det å komme fra en liten liga i Norge til eliteserien i Sverige, som holder ganske høyt nivå, og tidvis dominerte her og altså vant poengligaen. Selv i fjor, hans første sesong i Sverige, var han strålende, sier Näslund.

- Jeg tror ikke at han kommer til å få noen problemer, for han er så smart og rask som spiller, sier en annen tidligere Rangers-spiller som har spilt sammen med Zuccarello Aasen i Modo, nemlig Niklas Sundström.

Nettavisens kommentar: Smart valg av Zuccarello

Toårskontrakt
Det meste i NHL er strengt regulert gjennom ligaens avtale med spillerforeningen NHLPA, og i tråd med disse reglene har Mats Zuccarello Aasen inngått en toårskontrakt med New York Rangers. Kontrakten er, slik reglene krever i dette tilfellet, en såkalt toveiskontrakt. Det betyr at 22-åringen får én lønn for å spille i NHL og en annen dersom han skulle bli sendt ned til reservelagsligaen AHL.

Etter det Nettavisen har grunn til å tro, vil Zuccarello Aasen få rundt 900.000 dollar i grunnlønn i New York Rangers.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.