*Nettavisen* Sport.

- Han er et angrep alene

Foto: Lise Åserud (Scanpix)

Frode Grodås var en stolt mann etter ett poeng i Fredrikstad. Og mest stolt var han av Oluwasegun Abiodun.

07.08.06 23:33

FREDRIKSTAD - HAMKAM 2-2:

FREDRIKSTAD (TV 2 Nettavisen): - Vi kriger med oss ett poeng selv om vi spilte nesten hele kampen med én mann mindre på banen. Jeg er virkelig stolt av guttene i dag, erklærer HamKam-treneren etter kampslutt i Plankebyen.

- Tilbake for alvor
Etter 40 minutters spill i den superviktige hengekampen gjorde Grodås byttet som skulle vise seg å bli utslagsgivende: Oluwasegun Abiodun erstattet en tam Roman Kienast, og nigerianeren satte virkelig fart i Hamarlaget – som fram til da hadde framstått i en svært så blek utgave.

- Når han vil er Abiodun et angrep alene, og spilte strålende i dag, mener den tidligere keeperkjempen.

- Hvorfor startet han ikke?

- Vi har fire gode spisser i stallen, og Kienast har spilt meget godt i det siste. Abiodun har variert litt i prestasjonene, derfor valgte vi å la han starte på benken. Men nå er han på vei tilbake for alvor, forsikrer han.

- Måtte prøve
For det Abiodun viste etter 51 minutters spill var det klasse over. Fra seksten meter dunket han ballen i mål med fire Fredrikstad-spillere rundt seg.

- Det er ikke lett å score når så mange forsvarere omringer en. Men jeg måtte da prøve, forteller hovedpersonen selv – som innrømmer at han liker å spille mot lag som satser offensivt.

- Det er alltid bra når man har litt rom å løpe i, forteller han.

Skuffet Eggen
Fredrikstad-trener Knut Torbjørn Eggen var naturlig nok mer frustrert av den nigerianske kraftspissen enn trenerkollegaen i grønt.

- Det er alt for dårlig av oss å ikke få tatt ut Abiodun av kampen. Han var et konstant uromoment, fastslår treneren – som slet litt med uttalen av navnet Oluwasegun.

- Vi kaller han Ola, vi, sier Eggen – som var svært skuffet etter kun ett poeng på hjemmebane i en såpass viktig kamp.

- Jeg er skuffet – både over kampen og resultatet, fastslår Knut Torbjørn Eggen.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.