RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Han er et uskyldig offer

TESTET POSITIVT: Sveriges Nicklas Bäckström skal ha testet positivt på et forbudt stoff.
TESTET POSITIVT: Sveriges Nicklas Bäckström skal ha testet positivt på et forbudt stoff. Foto: Petr David Josek (/ Ap / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Den svenske hockeystjernen Nicklas Bäckström testet positivt på forbudt stoff.

Den svenske ishockeystjernen Nicklas Bäckström ble nektet å spille søndagens OL-finale mot Canada etter at han har testet positivt på et forbudt stoff.

Det hele bekreftes av Sveriges olympiske komité (SOK).

- Han har tatt et allergimiddel som har gitt utslag på dopingtesten, sier Bjørn Folin i Sveriges olympiske komité til Aftonbladet.

Uskyldig
Da Bäckström stilte til pressekonferanse i forbindelse med avsløringene, var det en tydelig preget mann som kjempet mot tårene på podiet.

- Jeg har tatt denne medisinen i sju år i NHL og blitt testet fire ganger i året, uten at det har vært noen problemer. Jeg har absolutt ingenting å skjule, sier han.

- Dette skulle vært min største kamp, og nå føles det for jævlig. Det gikk ikke rett for seg, fortsetter hockeyprofilen.

Bäckström får for øvrig støtte fra den medisinske sjefen i Det internasjonale ishockeyforbundet (IIHF), Mark Aubry:

- Det er ikke snakk om doping i dette tilfellet. Han er et uskyldig offer, mener Aubry.

Allergimedisin
Bäckström holder til daglig til i Washington Capitals, og en kilde i NHLs spillerforening NHLPA sier at har brutt dopingreglementet etter at han skal ha tatt allergimedisiner. Testen skal ha blitt avgitt fredag.

Pseudoefedrin, et sentralstimulerende stoff som er forbudt bare i konkurranser, ble funnet i prøven hans. Det skal svensken ha fått i seg via en allergimedisin 26-åringen hevder å ha brukt i sju år.

Pseudoefedrin ble i 2004 fjernet fra forbudslisten, men det var tilbake i 2010.

Kilden forteller at Bäckström ble fjernet fra svenskenes garderobe ikke lenge før kampstart, etter at han i utgangspunktet var å finne i startoppstillingen til «Tre Kronor».

Suspenderes ikke
Det var knyttet spenning til hvorvidt Bäckström ville bli utestengt også av NHL, og at han i så fall måtte stå over 20 kamper. Det er førstegangsstraffen for å bli tatt for ulovlige medikamenter der. I så fall vil han bli trukket cirka åtte millioner norske kroner i lønn, etter det Nettavisen erfarer.

I en uttalelse fra NHL bekrefter imidlertid hockeyligaen at de ikke vil suspendere ham.

- Etter å ha dannet oss et bilde av fakta i saken, i tillegg til det faktum at dette preparatet ikke er ulovlig i NHL, vil dette ikke få konsekvenser for Nicklas Bäckström og han er dermed tilgjengelig for Washington Capitals, skriver NHL på sine hjemmesider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere