*Nettavisen* Sport.

- Han er i brutalt god form

Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Henrik L'Abée-Lund imponerte for et B-preget Norge.

Norge ledet lenge skiskytterstafetten i Anterselva, men Martin Eng skjøt vekk seierssjansene og herrene måtte nøye seg med fjerdeplass.

Frankrike vant stafetten foran Sverige og Tyskland. Norge gikk i mål 1.34,6 minutter bak vinnerlaget.

- Veldig deilig
Alexander Os gikk en flott åpningsetappe for Norge og vekslet 0,2 sekunder foran Tyskland. Os nøyde seg med ett ekstraskudd.

- Det var veldig deilig (å få til en slik etappe), sa Os til NRK.

OL-vrakede Henrik L'Abée-Lund imponerte voldsomt på annenetappen. Det ble tre ekstraskudd, men i sporet var nordmannen lynrask. Han vekslet hele 35,3 sekunder foran Frankrike.

- Henrik er i brutalt god form, sa Os om lagkameraten.

- Utrolig kjedelig
Martin Eng begynte bra på liggende, men fikk store problemer i sin stående serie. Med to strafferunder forsvant både ledelsen og seierssjansen.

- Han var nok urolig. Det var ikke lett å skyte i dag. Beina sto som en jojo. Jeg er glad jeg unngikk strafferunde. Inngangen (til standplass) er litt «lurete». Det er fort å dra på seg litt i den siste bakken, sa L'Abée-Lund om Engs skyting.

- Det ble veldig tøft. Utrolig kjedelig, sa Eng til NRK.

- Jeg prøvde å gå jevnt her i høyden, men jeg har ikke noe godt svar på hva som skjedde. Jeg følte det så bedre ut i siktet enn det virkelig, la Eng til.

- Jeg hadde tenkt på det og var for så vidt forberedt på det. Så kjente jeg at det bygget seg opp. Jeg prøvde å være offensiv, men det ble tøft. Det er utrolig surt, sa Eng om han var nervøs da han gikk ut som leder og skulle skyte på skive 1.

Falt på startstreken
Eng sendte ankermann Erlend Bjøntegaard ut hele 52,4 sekunder bak ledende Frankrike.

Sverige gikk i mål 2,6 sekunder bak Frankrike. Svenskene fikk en lei start på stafetten. Tobias Arwidson presterte å gå over ende allerede på startstreken. Deretter måtte Arwidson ut i strafferunde.

Tidligere søndag ble kvinnenes stafett avlyst på grunn av tåke. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag