*Nettavisen* Sport.

- Han er ikke den samme som han var

Foto: Reuters/Scanpix

Mannen som oppdaget Nani, gir Sir Alex Ferguson en pekefinger.

07.11.12 10:30

Manchester United møter Braga i sin fjerde Champions League-kvalifiseringskamp onsdag.

Portugisernes trener heter José Peseiro, og er mannen som oppdaget Nani i Sporting Lisboa. Peserio trente klubben fram til 2005, og lot Nani prøve seg i en mesterligakamp da han kun var 18 år gammel.

To år senere ble den lille portugiseren hentet til Manchester United, etter anbefalinger fra Peseiro, og spådommene var klare: den nye Cristiano Ronaldo hadde ankommet Old Trafford.

Men samtidig som Ronaldo briljerer for Real Madrid, sliter Nani med å få spilletid i United. Han har kun startet seks av 13 kamper for rødtrøyene denne sesongen, og det er usikkert om han får prøve seg mot Braga og gamletreneren onsdag.

Det mener Peseiro er galt, og sier, ifølge The Indepentent, at Sir Alex Ferguson ikke gir 25-åringen nok støtte.

- Når han ikke får spille, har han det tungt. Alle spillere har forskjellige personligheter. De engelske trenger kanskje ikke så mye støtte, men portugisiske, brasilianske og spanske spillere trenger å bli vist mer følelser. Ferguson kan kanskje ikke snakke annerledes til Nani enn til de andre, men jeg vet at han trenger mer.

Kontraktskrangel
Nani har takket nei til en kontraktsforlengelse med United, og enkelte hevder at årsaken er at han ønsker mer i lønn. Sir Alex har som følge latt Nani varme benken, og setter sin lit til Antonio Valencia og Ashley Young isteden.

- Jeg vet ikke om problemet er at han ikke har signert en ny kontrakt, om treneren har mindre tro på ham, eller om han rett og slett ikke er i sitt rette element om dagen, men han er ikke den samme som han var. Etter at Ronaldo forlot United, spilte Nani tre fantastiske sesonger. Klubben var avhengig av han, mener Peseiro, som ikke tror Nani har det helt bra i Premier League-klubben.

- En spiller kan bare spille på sitt beste når han er fornøyd.

Får ingen jubileumsgave
Ferguson feiret 26 år med suksess som manager for United tirsdag, men skotten kan ikke vente seg noen jubileumsgave i Braga.

- Vi vil ikke gi han noe som helts, sier Peseiro.

United har vunnet alle sine gruppespillskamper, og vil være sikret avansement dersom kampen ender med seier.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.