Gå til sidens hovedinnhold

- Han er ikke flau over det, engang

Dette visste du ikke om Mats Zuccarello Aasen.

Fram mot åpningsseremonien i Sotsji vil Nettavisen presentere noen av de største, norske OL-håpene i spalten «Dette visste du ikke». Foreldrene til utøverne har gravd i hukommelsen og gitt oss historier og faktaopplysninger om idrettsheltene, som de fleste nok ikke var klar over.

Mats Zuccarello Aasen er kanskje ikke et veldig stort medaljehåp under OL i Sotsji, men likevel en av våre største stjerner. Det norske ishockeylandslaget klarer dessverre neppe å hamle opp med de virkelige gigantene, men vi kan glede oss over å ha flere verdensklassepillere ute på isen. Én av dem er utvilsomt Zuccarello, som er vårt eneste bidrag til verdens største ishockeyliga, NHL, for øyeblikket.

Zucca ble hentet av New York Rangers i 2010, og ble med det den sjuende nordmannen til å spille i den amerikanske ligaen. Dessverre fikk han det tøft, og ble flyttet opp og ned mellom NHL-klubben og farmerlaget Connecticut Whale i to år. I 2012 flyttet han derfor til Russland for å leve under litt mer stabile forhold i Metallurg Magnitogorsk.

Drømmen om å gjøre det stort i Amerika viket 26-åringen imidlertid aldri fra, og da han i mars 2013 ble tilbudt en kontrakt med bedre vilkår enn forrige gang, var han ikke sen om å gi fra seg signaturen sin. Turen gikk dermed tilbake til New York.

Inneværende sesong begynte svært dårlig for Zuccarello, men etter å ha blitt vraket til en kamp i slutten av oktober, slo han voldsomt tilbake, og har siden vært en av klubbens beste spillere.

Selv om karrieren hans befinner seg på andre siden av Atlanteren, er landslagsspilleren svært populær hjemme i Norge, og norske aviser elsker å fortelle om Zuccas scoringer, like mye som nordmenn elsker å lese om dem. At han har klart bragden å forbli jordnær til tross for at han lever livet i verdensmetropolen New York, gjør ham ikke noe mindre elsket av innbyggerne i Jantelovland (les: Norge).

I denne artikkelen skal vi definitivt ikke ødelegge dette inntrykket, og intervjuet med mamma Anita Zuccarello viser heller Mats Zuccarello Aasen fra en, om mulig, enda mer jovial side.

Så til alle gutter: ikke vis dette til kjærestene deres. Til alle jenter: Nettavisen presenterer «Drømmemannen». Han er en tøffing, men samtidig myk, opptatt av barn, og har trolig den samme favorittserien som deg. Også bor han i New York City!

- Hva imponerer deg mest ved Mats?

- Han er psykisk sterk og tåler mye. Jeg er imponert over måten han takler presset på. Han er egentlig ganske myk, men akkurat når det gjelder å takle det han går gjennom, klarer han å si at «går det ikke, så går det ikke». Som mor er det vanskelig å vite at han lever under et så stort press, og det første jeg tenker på når jeg våkner hver morgen er om han har spilt bra i nattens kamp, sier Anita Zuccarello til Nettavisen.

- Brenner Mats for noe annet enn idretten sin?

- Han elsker alt av idrett, og brenner også for barn som ikke har det så godt. På sikt tror jeg han vil vie tiden sin til vanskeligstilte barn.

- Hva gjør Mats sint?

- Urettferdighet! Han kan også blir sint av småting, men er heldigvis ikke langsint.

- Hvordan var Mats på skolen?

- Han var glad i skolen, og syntes det var kjempegøy med gym og friminutt. Han var nok ikke den som satt mest rolig, og tenkte nok mest på hva som skulle skje i neste friminutt.

- Hvorfor heter han Mats? Vurderte du noen andre navn?

- Jeg ville egentlig kalle ham Mario eller Matthias.

- Hva trodde du Mats skulle ende opp med å drive med når han ble stor?

- Jeg tror han nevnte gymlærer en gang. Definitivt noe med barn og idrett, i alle fall.

- Når skjønte du at Mats ville bli en så god ishockeyspiller, som han er i dag?

- Det har jeg vel nesten ikke skjønt ennå. Han hadde et kjempetalent fra han var veldig liten, men var jo ikke stor av vekst. Etter hvert skjønte jeg at han kunne bli blant de beste i Norge, men jeg hadde aldri trodd at han skulle komme seg til NHL.

- Hvordan har det vært å oppleve at Mats har blitt kjendis?

- Det har vært rart, men jeg er utrolig stolt av måten han fremstår på. Han virker jordnær og fornuftig.

- Har du noen gang opplevd at Mats har vært langt nede eller umotivert sportslig sett?

- Jeg tror aldri at jeg har sett han umotivert, men det har selvfølgelig vært tøft i NHL.

- Kan du nevne én ting folk flest ikke vet om Mats?

- Han liker å se på Gossip Girl, og er faktisk ikke flau over det, engang.

FLERE FRA SAMME SERIE:
1: Aksel Lund Svindal
2: Kjetil Jansrud
3: Silje Norendal
4: Håvard Bøkko

Reklame

Opptil 65 prosent på verdens beste bokser