*Nettavisen* Sport.

- Han er ingen bråkmaker

Branns nysignering har litt av en historie utenfor banen, men Brann valgte likevel å signere spissen. Sjekk CV-en hans her.

17.01.08 12:35

(iBergen.no) Onsdag signerte svenskgambieren Njogu Demba-Nyrén en fireårsavtale med Brann. Rødtøyene har fulgt spilleren i overkant av seks måneder på banen, men kjente også godt til han brokete historie.

På CV-en står Demba-Nyrén oppført med pågripelse av politiet for slagsmål under påvirkning av hasj og alkohol. Han er også dømt for heleri i Falun tingrett og skal ifølge svenske medier ha mishandlet en prostituert kvinne fra Nigeria.

Heleridømt
Som 16-åring ble han også pågrepet av politiet etter å ha skamslått en annen person da han var på vei til boksetrening.

I tillegg testet han positivt på stoffet aerolien da han spilte for Panathinaikos i Hellas i 2004. Han hevdet at testresultatet skyldtes bruk av astmamedisin.

I sin tid i Danmark, når han har vært i Esbjerg, skal han ved gjentatte ganger ha kommet for sent tilbake fra ferie og ifølge svenske og danske medier skal ha blitt straffet med bøter og straffetrening.

- Vi har vært klar over hans bakgrunn og vi tok naturlig nok opp dette med spilleren. Vi har hatt en dialog omkring dette og fikk ærlige svar fra Demba-Nyrén på det vi lurte på. Noen av tingene går langt tilbake og vi skal huske på at han er en annen person nå. Vi har ikke kjøpt en bråkmaker, sier sportslig leder i Brann Roald Bruun-Hanssen til iBergen.no.

- Ingen bråkmaker
Spillerens agent bagatelliserer alt som har skjedd utenfor banen i årenes løp.

- Njogu (Demba-Nyrén) er ingen bråkmaker. De tingene som pressen tar opp er gammelt og det meste har skjedd for lenge siden. Han er en annen person nå. Det er stadig fokus på de tingene, sier spillerens agent Ulrik Le Fevre oppgitt til iBergen.no.

Brann har de siste årene hatt sine urokråker i klubben. Janez Zavrl gikk sur og lei etter at det kom signaler om at Brann ikke kom til å signere ham. Deriblant ga han blanke i å komme på sin siste trening med laget.

Beruset i treningstid
Mens resten av Brann-troppen trente på Fana stadion klokken 11.00 var sloveneren på vei hjem fra Fotballpuben med høy promille. I løpet av natten og morgentimene hadde han vært på byen og siden havnet på nachspiel. Mons Ivar Mjelde visste ikke hvor spilleren var.

I 2006 gikk Charlie Miller lei av trener Mons Ivar Mjelde og var veldig tydelig på hva han mente om ostringen mot slutten av 2006-sesongen.

I Brann er man sikker på at historien ikke vil gjenta seg med den nysignerte spissen og Bruun-Hanssen forklarer hvorfor de valgte å ta sjansen på svensk-gambieren.

- Demba-Nyrén er en klassespiller. Han er god til å holde på ballen, god i boksen, god tilrettelegger og sterk i luften. I tillegg er han hurtig. Han har kvaliteter som de andre spissene våre ikke har og utfyller dermed kvalitetene i angrepsrekken vår, sier Bruun-Hanssen til iBergen.no og tar fortiden til spilleren med knusende ro.

Ettertraktet
Brann hadde, ifølge spillerens agent Ulrik Le Fevre, konkurranse om Demba-Nyrén fra FC København, Odense og FC Midtjylland. Etter at dansk presse avslørte at Brann var interessert i spilleren mandag har det gått raskt i svingene.

- Alt har skjedd i løpet av det siste døgnet og vi er veldig glad for at Demba-Nyrén valgte oss. Han er en god spiller som var ettertraktet. Det sier litt om Branns posisjon at han valgte oss når andre gode nordiske klubber var interessert, sier Bruun-Hanssen til iBergen.no.

Han går langt i å antyde at spilleren vil gå rett inn på laget, dermed ser han ut til å få sin debut mot Everton på Brann Stadion 13. februar.

- I Brann tar vi ikke ut laget på forhånd, men vi kjøpte ham fordi vi ønsker å bruke ham mye, sier Bruun-Hanssen.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag