*Nettavisen* Sport.

- Han er Norges nye hoppstjerne

Et par måneder etter at Daniel Forfang (24) vurderte å legge opp, lanseres han nå som Norges nye hoppstjerne.

14.09.04 11:58

24-åringen tok skalpen til alle verdens beste hoppere da han vant i Innsbrück søndag. Adam Malysz, Janne Ahonen og Roar Ljøkelsøy - alle ble knust.

- Selv om det ikke fikk så stor medieoppmerksomhet, så er det få norske hoppere som har vunnet et så stort renn som det i helga var. Det var det eneste rennet i sommer hvor absolutt hele verdenseliten deltok, sier hoppsjef Bråthen til TV 2 Nettavisen.

- Når man vinner det rennet i Innsbrück, så er det ingen tvil om talentet. Det er ingen fare å si at han er en ny internasjonal hoppstjerne, legger Bråthen til.

Løsnet i sommer
Selv er Forfang bare sjeleglad over endelig å ha lykkes. 14. plass er hans beste resultat fra verdenscupen, men som regel da han har fått sjansen i verdenscupen, har det endte med skuffelse og uten plass i finaleomgangen.

Nå har det imidlertid løsnet.

- Det har gått litt frem og tilbake i flere år, men i sommer har jeg følt at det virkelig har løsnet. Jeg har slitt med å få uttelling i renn, men fra juni har jeg hoppet stabilt godt hele tiden, sier Forfang til TV 2 Nettavisen.

- Men det var tungt i vinter. Da vurderte jeg nesten å legge opp, sier han.

- Jeg har blitt vant til å leve på grensa økonomisk. Det er slitsomt. Samtidig følte jeg at jeg stangerte litt. Jeg vet ikke hvor alvorlig tanken på å legge opp var, men det var slitsomt å stå opp klokka 07 for å jobbe hver morgen. Så jobbet jeg til 09.30, dro rett på trening, trente, og dro så rett tilbake på jobb. Så jobbet jeg ofte langt utover kvelden for kanskje å kunne ta fri dagen etter for å kunne reise på tur med hopperne, sier Forfang som jobber som vinduspusser ved siden av.

- Jeg ble rett og slett sliten av å jobbe. Man trenger tid til restitusjon også hvis man skal lykkes, sier han videre.

En skade gjorde fjorårssesongen ekstra vanskelig. I tillegg ble det slutt med dama.

- Ingen resultatmål
- Føler du deg som en hoppstjerne?

- Nei. Det er artig å høre, men i dag er det tirsdag. Nå er det treningen i dag som gjelder. Jeg vant i helga, men det er flere dager siden nå. Det var stort, men ikke en sinnssyk greie. Jeg er ganske rolig i forhold til det som har skjedd, og har ingen resultatmål videre, forklarer han.

- Det eneste viktige målet videre er å jobbe hardt for å holde meg på det nivået jeg er nå. Selv om jeg vant i helga, kan jeg ikke slappe av nå. Det som er viktig, er å være med i verdenscupen fra start av denne sesongen. Alt det andre kommer av seg selv hvis jeg gjør jobben min, sier han.

Og drømmer om hoppuka, ski-VM neste år og OL i 2006.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.