*Nettavisen* Sport.

- Han er på vei tilbake etter to svært trøblete år

KLAR: Andreas Thorkildsens oppkjøring har gått som planlagt. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Andreas Thorkildsen er optimist før den nye sesongen.

Spydesset er på plass i San Diego for å ta fatt på den siste finpussen og oppkjøringen fram mot sesongstart. Det er nå han skal få det tekniske i kastingen til å stemme.

- Denne uken er det lett trening som har stått på programmet. Det gjelder å komme inn i rytmen både tidsmessig og temperaturmessig. Jeg kommer til å være på plass fra neste uke og 14 dager framover, og da kommer hovedvekten til å bli lagt på kasting og teknikk, forteller trener Åsmund Martinsen til NTB.

- Andreas sier det fungerer bra for ham, og jeg vet han føler seg mye sprekere nå enn han har vært på samme tid av sesongen de to siste årene, sier Martinsen.

Det er fortsatt drøye tre uker til første konkurranse, men allerede toner treneren ned forventningene til sesongstarten.

- Vil trenge litt tid

- Jeg tror nok at Andreas vil trenge litt tid før de skikkelig lange kastene kommer. Han kan ikke regne med at det vil fungerer maksimalt helt fra start, men vi håper jo at Bislett ikke skal komme for tidlig, sier Martinsen.

Diamond League-stevnet på Bislett kommer ikke mer enn ti dager etter stevnet i Eugene, og Bislett-starten blir Thorkildsens andre konkurranse i år. Deretter er det lag-EM i Tallinn som står for tur.

- Hva kan du vente i sesongåpningen i Eugene?

- Det er litt vanskelig å si, for det vil avhenge litt av hva som skjer på treningene de neste to-tre ukene. Jeg håper jo at han kan kaste stabilt teknisk i tiden som kommer, samtidig som han har full kontroll. Da mener jeg det kan bli en bra sesongstart, sier trener Martinsen.

Tilbake

Andreas Thorkildsen har trent uten smerter gjennom vinteren og våren, og Åsmund Martinsen legger ikke skjul på at det har stor betydning både for motivasjon og humør.

- Vi har gjort noen små forandringer rent treningsmessig, men stort sett kjører vi i kjente spor. På turntreningen som Andreas har holdt på med i mange år, trener han nå sammen med en gruppe, og det har hjulpet ham og vært veldig bra.

- Han er på vei tilbake etter to svært trøblete år, og håpet mitt nå er at han skal få sjansen til å jobbe seg rolig og planmessig fram mot hovedmålet som er EM i Zürich, sier Åsmund Martinsen til NTB. EM går midt i august.

Søndag reiser han til USA for å holde overoppsynet med treningen til Thorkildsen de kommende to ukene. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag