RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Han er pefekt for Amstel Gold Race

Foto: SEBASTIEN NOGIER (Scanpix/Afp)
Sist oppdatert:
Jonathan Vaughters er sikker på at Michel Kreder blir en stor stjerne.

En nederlender har ikke vunnet storrittet Amstel Gold Race siden Erik Dekker spurtslo Lance Armstron tilbake i 2001.

Siden 2001 har Michael Boogerd blitt nummer 2 tre ganger og nummer 3 to ganger, mens Karsten Kroon og Robert Gesink måtte se seg slått av Sergei Ivanov på hjemmebane i 2009.

Nå lanserer Garmin-sjef Jonathan Vaughters en av sine egne ryttere, Michel Kreder, som en mulig vinner av Amstel Gold Race i fremtiden.

- Han er den perfekte rytter for Amstel Gold Race, sier Vaughters til Cyclingnews.

- Han er god på små, tekniske veier, sidevind, og han er veldig god i motbakkespurt. Han klatrer også bra, og er utrolig god teknisk. Han har ikke en stor motor, men er veldig eksplosiv i korte bakker og mister aldri et hjul.

24-åringen er inne i sin tredje sesong for Garmin, men har ennå ikke vist seg frem i Ardenner-klassikerne. Årets sesong har imidlertid startet meget bra med to seirer og andreplass sammenlagt i Tour Méditerranéen.

- Hans prestasjoner her har vært i tråd med den type rytter han er. Han hadde et relativt utrolig år som neo-pro, men fjoråret var ikke så bra.

Garmin-Barracuda har ikke de største favorittene i de kuperte klassikerne, så det er godt mulig at vi får se Kreder i en fri rolle allerede i år.

Les mer om Michel og broren Raymond her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere