- Han er som ei lita jente

Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix

Eirik Bakke og Avni Pepa kranglet både på og utenfor banen.

09.08.10 07:30

START-BRANN 3-1 :

KRISTIANSAND (Nettavisen): Utallige dueller mellom Eirik Bakke og Avni Pepa endte med munnhuggeri på Sør Arena. Etter kampen var begge lite fornøyd med hvordan den andre hadde opptrådt. Eirik Bakke mener Pepa må bli tøffere om han skal spille midtstopper.

- Han var som ei lita jente, lå og skreik hele tiden. Jeg forstår om han gjør det hvis jeg gir ham en albue, men han var jo på beina med en gang etter han hadde sutret og klaget på meg. Det må han legge fra seg. Midtstoppere skal være tøffe og stå opp, ikke ligge og skrike på dommeren, forteller Eirik Bakke til Nettavisen etter kampen, da han får spørsmål om duellene med Avni Pepa.

- Har albuene oppe hver gang
Pepa derimot, skjønner lite av kritikken.

- Det er ikke riktig at jeg faller og skriker hele tiden. Bakke er oppe med albuene hver gang, ikke bare på meg, men med flere spillere. Det blir feil av ham å gi meg skylden, sier Pepa.

- Hva tenker du om at han kaller deg ei lita jente?

- Ei lita jente som slår han hver gang i lufta, det er jo litt rart. Da er jo han ei enda mindre jente, sier Pepa.

- Hva ble sagt på banen?

- Det har jeg ikke lyst til å si.

- Hører det ikke hjemme på trykk?

- Nei.

- Kan du si litt om hva det handlet om?

- Han sa jævla jente og sånn under kampen, men mer vil jeg ikke si.

- Var det noe lignende det Rekdal sa til ham i fjor?

- Nei, jeg sa vel det motsatte, jeg sa jævla - nei jeg sier ikke mer, avslutter Pepa etter å ha tenkt seg om.

Eirik Bakke ville heller ikke ut med hva som ble sagt mellom de to kamphanene.

- Det som blir sagt på banen skjer i «heat of the moment». Det blir mellom oss, konkluderer Bakke.

To magiske minutter
Etter å ha gått på en solid smell med åtte baklengs sist eliteserierunde, var det ventet et heltent Start-lag til søndagens oppgjør mot Brann på Sør Arena. Start kunne igjen stille med et tilnærmet førstelag, etter å ha fått tilbake tre av de fire faste spillerne i forsvaret, etter at de sonet karantene i sist kamp mot Vålerenga. Og 8-1-laget fra sist runde var ikke til å kjenne igjen, for Start styrte dette fra start til slutt, selv om det skulle gå 20 minutter før kampen fikk sin første virkelig store målsjanse. Men da tok det for alvor av på Sør Arena.

Mads Stokkelien spiller gjennom Espen Hoff med en flott pasning, og alene med Opdal blir Hoff felt i sitt forsøk på å runde keeper, og Start får straffe. Den setter Stokkelien sikkert i nettet. Minuttet etter kommer Start på en ny offensiv. Rolf Daniel Vikstøl slår ballen inn fra venstresiden, Hoff slurver ballen videre til Bolaños som kliner ballen i mål nede til høyre for keeper, 2-0 til Start. To minutters magi fra sørlendingene.

Resten av første omgang var preget av et Start-lag med nyvunnen selvtilitt, og Brann skapte ikke en eneste målsjanse de første 45 minuttene.

3-0 kom etter 65 minutter, der Bolaños scoret et vakkert mål etter et dribleraid, som ble avsluttet med å banke ballen i mål med venstrefoten.

Branns trøstemål ble satt inn på straffespark av Erik Huseklepp etter 86 minutter.

- Vi fikk betalt
Start-trener Knut Tørum var fornøyd med å ha kommet sterkt tilbake fra 8-1-nederlaget sist runde.

- Resultatmessig er det himmel og jord i forskjell, selv om prestasjonen vår kunne vært bedre spillemessig. Vi har jobbet med at gutta skal ha rett fokus, og særlig når det gjelder å være offensive i hodet etter en smell som den vi fikk sist, og det skal gutta ha all honnør for at de klarte, sier Tørum til Nettavisen.

Brann-trener Rune Skarsfjord var forståelig nok skuffet etter nederlaget.

- Offensivt blir vi stående veldig stillestående, og da får vi overganger mot oss. De overgangene håndterte vi dårlig, og Start får to mål på det. I dag var vi rett og slett ikke gode nok, sier Skarsfjord til Nettavisen.

Bolaños vil vurdere RBK
Dagens mann på Sør Arena er uten tvil Cristian Bolaños, som scoret to vakre mål. Hovedpersonen selv var fornøyd med å ha tatt tre poeng etter det som har vært en hektisk uke.

- Det var en vanskelig kamp, for vi fikk et svært dårlig resultat sist. Vi var nødt til å være sterke i dag, og det var vi heldigvis. Jeg er fornøyd med målene mine, og særlig det siste gjorde meg glad, sier Bolaños til Nettavisen.

Det har de siste dagene blitt spekulert i om RBK har fått avslått et bud på costarikaneren, og Bolaños innrømmer at det er noe han tenker på.

- Jeg har ambisjoner, og Rosenborg er en bra klubb. Det er en anerkjennelse for meg som spiller at de viser interesse. Men jeg har ikke hørt noe fra de selv, og lar klubbene styre alt, sier han.

- Hvis Start aksepterer et bud, hva sier du da?

- Jeg kan ikke si noe særlig. Men jeg har som jeg sier ambisjoner, og da får folk tenke resten selv, avslutter Bolaños.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.