*Nettavisen* Sport.

- Han er svært sint

Foto: (AP/Scanpix)

Franco Pellizottis agent velger fortsatt å stole på klienten sin.

06.05.10 12:24

- Jeg ble veldig overrasket over denne nyheten fordi jeg har jobbet med Franco Pellizotti siden 2000. Jeg kjenner til idealene og mentaliteten hans. Jeg har aldri tvilt på ham, verken som person eller utøver. Derfor ønsker jeg å hjelpe ham med å komme seg gjennom denne vanskelige perioden. Det er det eneste som betyr noe nå, sier Franco Pellizottis agent Alex Carera til procycling.no.

Pellizotti ble som kjent suspendert av UCI mandag på grunn av uregelmessige verdier i blodpasset hans, noe som kan indikere bloddoping. For Liquigas-rytteren betyr det uansett at han ikke får forsvare 2.-plassen fra fjorårets Giro d'Italia.

Både Liquigas og Pellizotti selv har i etterkant gått hardt ut mot avgjørelsen fra det internasjonale sykkelforbundet:

- Jeg er forbannet fordi det de (UCI) tok fra meg, kan ingen gi meg tilbake igjen, fortalte Pellizotti til avisen La Gazetta dello Sport og tenkte selvsagt på årets Giro d'Italia.

Kritikk mot UCI
Både utøveren og laget har satt spørsmålstegn med måten UCI behandler informasjonen i det biologiske passet på.

- Det har ikke blitt avgitt en positiv prøve på et forbudt middel. Det er dermed heller ikke mulig å be om B-prøver. I stedet er suspensjonen basert på tallverdier. De to uregelmessighetene som har blitt registrert, mener våre eksperter har naturlige årsaker og holder seg innenfor de fastsatte grensene, sier Pellizotti.

Liquigas stiller seg også undrende til tidspunktet for suspensjonen. UCI skal nemlig ha lagt merke til unormale blodverdier hos Pellizotti allerede før fjorårets Tour de France. Ifølge Pellizotti ble det så gjennomført en uanmeldt dopingkontroll den 9. august og den neste i mars, 2010.

Suspensjonen dukket imidlertid ikke opp før mandag 3. mai - fem dager før Giro-starten i Amsterdam.

- Hvis de tvilte på meg. Hvorfor testet de meg ikke oftere? Og hvorfor ga de meg ikke beskjed tidligere, slik at jeg hadde fått sjansen til å forklare meg? undrer italieneren.

Risikerer sparken
Agent Carera, som også representerer Thor Hushovd, er enig i mye av kritikken.

- Liquigas støtter rytteren fordi de har sett alle de 22 dopingprøvene Franco Pellizotti har avlevert de siste årene. De er derfor på linje med ekspertene som sier at endringene knyttet til de to parameterne, har en naturlig forklaring.

- Hvordan mottok Franco nyheten om suspensjonen?

- Han ble både sint og overrasket over denne nyheten. Giro d'Italia var det store målet for både denne sesongen og hele karrieren hans. Nå ønsker han, både som privatperson og rytter, å gjøre alt i sin makt for å renvaske navnet sitt.

- Hva skjer dersom han blir utestengt?

- Dersom det med sikkerhet påvises at Pellizotti har bruk ulovlige midler, vil Liquigas, i henhold til retningslinjene om antidopingarbeidet, bli nødt til å terminere kontrakten, forteller Carrera.

PS! Vincenzo Nibali overtar det delte ansvaret som lagkaptein sammen med Ivan Basso.

Les flere saker på procycling.no!

Følg oss på Facebookog Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.