- Han er tidenes signering

Foto: Lise Åserud/Scanpix

Per-Åge Skrøder hylles i Modo.

23.02.09 11:01

Med tre kamper igjen av grunnserien i den svenske eliteserien i ishockey, går Modo inn i en skjebneuke som starter mandag, med kamp mot Luleå hjemme i Swedbank Arena. Skal klubben til Per-Åge Skrøder og Mats Zuccarello Aasen ha noen som helst sjanse til å nå det svenske sluttspillet, må klubben vinne alle de gjenværende kampene.

- Det skal mye til for at vi når et sluttspill nå. Først og fremst må vi vinne de resterende kampene, samtidig som vi er avhengige av at andre resultater går vår vei, sier Per-Åge Skrøder til Nettavisen.

- Vi ser vel nesten mer nedover på tabellen enn oppover.

En mager trøst for Skrøder er det da at klubbens offisielle magasin Modo Heart of hockey rangerer sarpingen som en av tidenes beste signeringer i klubben.

Overrasket
- Det er hyggelig at de setter pris på det jeg gjør på isen, sier Skrøder, som ble overrasket over utmerkelsen. Modo har gjennom årene hatt en rekke profilerte spillere i klubben, og østfoldingen hadde ikke forventet å bli satt så høyt.

- Hva har du gjort annerledes i forhold til andre spillere?

- Jeg har jo gjort mye mål, og det har stort sett gått bra de sesongene jeg har vært her, men jeg må innrømme at jeg ble overrasket, sier han.

For selv om sesongen har vært tung for klubben fra Ørnskoldsvik, har Skrøder selv hatt en meget solid sesong. Nordmannen leder den individuelle poengligaen, noe han har gjort gjennom store deler av sesongen.

- Med tre kamper satser du vel på å vinne den?

- Poengligaen er kun en bonus sånn som situasjonen er nå. Personlig har det gått over all forventning i år, men det viktigste er at vi holder plassen i serien og unngår kvalserien, sier Skrøder.

- Det er viktigere at 25 mann er fornøyde med sesongen, enn at jeg alene skal glede meg over poengligaen.

Foppa-comeback
I midten av januar annonserte Peter Forsberg at han ville gjøre comeback for Modo. Svensken som har legendestatus i klubben, spilte to kamper før han igjen ble skadet. Til tross for at comebacket ikke har vært noen suksess, er Skrøder positiv til Forsbergs inntreden i laget.

- Forsberg er jo en av tidenes beste, og det var veldig moro at han kom tilbake. Han tilfører klubben masse erfaring.

- Hans nervær har helt klart hatt en positiv effekt på laget, selv om resultatene har uteblitt. Nå er det bare å håpe at han kan være med og bidra i de resterende tre kampene, sier Skrøder.

Det er fortsatt usikkert om Peter Forsberg vil være på isen i de siste kampene.

Per-Åge Skrøder er inne i sin fjerde sesong i Modo. Sarpingen regnes nå som en av tidenes beste spillere i den svenske klubben. Nordmannen har ett år igjen av kontrakten med den svenske klubben, og han er ikke negativ til å forlenge oppholdet i Sverige. .

- Jeg trives godt her, men det er fortsatt ett år igjen av kontrakten. Vi får se.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.